Vizes vb: „Ez a sport lényege” – Rasovszky Szudánból kapott levelet

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 18:20
null
Rasovszky Kristóf, jobbján Mohamed Ibrahimmal (Fotó: Magyar Úszószövetség)
A Szudáni Úszószövetség a Magyar Úszószövetség részére eljuttatott levelében fejezte ki köszönetét Rasovszky Kristófnak, és méltatta, az immár világbajnok nyílt vízi úszót a világsajtót is bejárt gesztusáért. A magyar úszó a versenyben 12 perces lemaradással utolsó helyen végző Mohamed Ibrahimot köszöntötte a célba érést követően emlékezetes módon.

„Nagyra értékeljük, amit a magyar világbajnok a verseny után tett, és megtisztelte úszónkat azzal, hogy a nyakába akasztotta aranyérmét, illetve közös képet is készített vele. Ez lenne a sport lényege, és ez az igazi ismérve egy nagy bajnoknak! Köszönjük” – idézi a MÚSZ Facebook-oldala Aabid Hammour, a Szudáni Úszószövetség nevében elküldött levelét.

Ahogy arról beszámoltunk, Mohamed Ibrahim a 61. helyen végzett az 5 kilométeres versenyben. Utolsó lett, 12 perccel Rasovszky mögött. A szudáni fiatalember hajnal háromkor érkezett meg a helyszínre, egy éjszakai géppel jött, amelyet saját maga fizetett.

A célba érkezést követően Rasovszky felkereste versenyzőtársát, a fotók tanúsága szerint néhány szót váltottak, majd nyakába akasztotta aranyérmét, hozzátéve, hogy aki teljesítette a távot, mindenki bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik