Barátnője biztos Kenderesi Tamás ártatlanságában (Fotó: Török Attila, archív)

 

Mint ismert, az olimpiai bronzérmes magyar úszót, Kenderesi Tamást szexuális zaklatás vádjával őrizetbe vette a dél-koreai rendőrség, majd később elengedte, de a sportoló 10 napig nem hagyhatja el az országot.

 
Kenderesit szexuális zaklatás vádjával előállították, nem hagyhatja el Dél-Koreát
A MÚSZ közleményt adott ki Kenderesi ügyében
„Talán meggondolatlan mozdulatot tettem” – Kenderesi visszautasítja a vádakat
De mi történt?! Ez várhat Kenderesi Tamásra?
Tomi too? – Szöllősi György jegyzete 

A kézilabdázó Szilovics Fanni (Kenderesi barátnője) hétfőn a közösségi oldalára kirakott egy fotót, melyen biztosította a támogatásáról a 22 éves Kenderesit, most pedig ő, valamint az úszó édesanyja a Blikknek nővebben is beszélt az ügyről.

„Egy pillanatig sem kételkedem Tamás ártatlanságában! Engem hívott elsőként, miután megtörtént a szerencsétlen eset. Teljesen véletlen volt, hogy hozzáért a lány fenekéhez, sajnos, egy zsúfolt bárban ez előfordulhat. A lány egyértelműen túlreagálta az esetet, alaposan felfújta az ügyet. Sajnos, semmi konkrétumot nem tudunk arról, mikor jöhet haza. Nagyon vártam már, hogy újra együtt legyünk, természetesen hiányzik, rossz, hogy nincs velem. Szerencsére folyamatosan tudjuk tartani a kapcsolatot, bízom benne, hogy hamarosan hazautazhat. Sokan bántják, de bízom benne, hogy kiderül az igazság és mindenki megtudja, hogy ártatlan” – idézi a bulvárlap Szilovicsot, akivel hasonló véleményen van a magyar úszó édesanyja is.

„Kiállunk mellette, nagyon várjuk haza. Biztosak vagyunk benne, hogy ártatlan, s reméljük, ezt a hatóságok is megállapítják majd” – idézi a Blikk Kenderesiné Szűcs Ibolyát.

Sós Csaba szövetségi kapitány a történtekről az Indexnek annyit mondott, elkerülhetetlen, hogy a szövetség ne indítson fegyelmi eljárást Kenderesi ellen.