Vizes vb 2017: bárki „úszhat” a világ legjobbjai ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 17:23
Látványos installációkkal, nyereményjátékokkal és ismert sportolókkal népszerűsítik a hazai rendezésű vizes világbajnokságot egy országjáró körúton, amelyet pénteken indított útjára a szervezőbizottság.

A rendezvényen Risztov Éva olimpiai bajnok mutatta be a roadshown bárki által kipróbálható játékokat, mint a toronyugrást imitáló VR-installációt, az Xbox Kinect segítségével megelevenedő úszóversenyt, amelyben az érdeklődők a világ legjobbjaival mérhetik össze tudásukat, vagy éppen egy olyan játékasztalt, amelynél szinkronúszók mozdulatait kell utánozni, illetve gólt lőni egy vízilabda kapusnak.

„Nagyon örülök neki, hogy így is része lehetek a világbajnokságnak, megpróbálok segíteni” – mondta a londoni olimpián 10 kilométeren aranyérmes, idén februárban visszavonult klasszis. Hozzátette, a hazai rendezésű vb a sportolóknak és a szurkolóknak egyaránt hatalmas élmény lesz.

Az országjáró körút keretében budapesti helyszínek mellett sorrendben Győrbe, Pécsre, Szegedre, Debrecenbe és Balatonfüredre látogatnak el. A tervek szerint minden helyszínen egy-egy magyar sportolóval is találkozhatnak a rajongók.

A körút programja (a szervezők közleménye szerint)
Május 19˜–21. Budapest, Aréna Pláza
Május 25–27. Budapest, Duna Aréna (férfi vízilabda Final Six)
Május 28. Budapest, Budapest Family Summit – Családi fesztivál napja (Hungarofest)
Június 2–4. Budapest, Mammut Bevásárlóközpont
Június 6–8. Budapest, Duna Pláza
Június 9–11. Győr, Árkád
Június 16–18. Pécs, Árkád
Június 23–25. Szeged, Árkád
Június 30–július 1-2. Debrecen Pláza
Július 7–9. Balatonfüred, Kékszalag vitorlásverseny
Július 14–augusztus 20. Market Street

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik