Vizes Gála: több mint 40 világ- és olimpiai bajnok résztvevő

Vágólapra másolva!
2018.11.20. 16:23
null
Cseh László (balra) és Storcz Botond is részt vesz a vasárnapi Vizes Gálán (Fotó: Földi Imre)
Több mint negyven olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló vesz részt vasárnap a Duna Arénában rendezendő Vizes Gálán.

 

Máskor, másutt, még nagyszerűbb körülmények között – így is összefoglalhatnánk a tudnivalókat a vasárnapi Vizes Gáláról, amelyet egy éve még szilveszter előtt egy nappal, a Tüske uszodában tartottak, most viszont november végére és a Duna Arénába költözött az esemény.

„Ráadásul tavaly kicsit hiányosnak éreztem az úszók mezőnyét, mindenki pihenni igyekezett, most viszont sok társam itt lesz” – jegyezte meg a világ- és Európa-bajnok Cseh László, aki ismét medencébe száll sportolótársaival és a klasszisokkal úszni akaró amatőrökkel.

A Vizes Gálán nyolc sportág több mint negyven olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolója vesz részt. A program reggel 10-kor kezdődik, az érdeklődők ekkortól úszhatják le a kiválasztott távot: 500, 1500 és 3000 méteren lehet tempózni, amelyért sorrendben egy, két és három Ötpróbapont jár.

„A vasárnap a pihenőnapom, így nekem elég lesz az ötszáz méter…” – tette hozzá Cseh, míg a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely és az ugyancsak háromszoros ötkarikás győztes kajakos, Storcz Botond egyaránt 1500 métert vállal.

A napot látványos gála zárja csillagszóróúszással, kajakpóló-mérkőzéssel, SUP- és sárkányhajó-bemutatóval. Az eseményen többek mellett részt vesz a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, az ötszörös győztes kajakos, Kozák Danuta, de a vízilabdázók közül ott lesz Sydney, Athén és Peking győztese, Kásás Tamás és az Európa-bajnok Gangl Edina is.

Az úszóversenyen szereplők ingyenes kardiológiai vizsgálaton vehetnek részt, amelyet dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója vezetésével képzett szakembergárda végez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik