Ez a sport nagy ünnepe – jelentette ki az M4 Sporton Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos. – Az esemény célja, hogy minél több amatőrt vegyünk rá a sportolásra”.

Storcz elmondása szerint az Ötpróba eseménysorozat keretében sorra kerülő gálán olyan korábbi és jelenlegi kiváló sportolók lesznek jelen, mint Cseh László, Bernek Péter úszók, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Fodor Rajmund vízilabdázók, vagy éppen Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakosok.

Az egykori szövetségi kapitány arról számolt be, hogy a vízilabdagála, az úszók csillagszóró futama mellett kajakpóló, kajakváltó, sárkányhajózás és műugró-bemutató is szerepel a programban.

Nekünk, kajakosoknak is nagy élmény egy ilyen rendezvény, mert kisebb a távolság a szurkolóktól a medencében, mint a kajakos versenypályákon” – mondta Storcz, aki szerint 20 ezren rendszeresen jelen vannak az Ötpróba eseményein.

Az Ötpróba keretében a szurkolók pontokat gyűjthetnek, amelyet értékes sportfelszerelésekre lehet beváltani. A legtöbb pontot összegyűjtők közül 24-en a tokiói olimpián személyesen drukkolhatnak a magyar olimpikonoknak.