Úszódressz és tűsarok – Kovács Erika jegyzete

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2019.02.06. 23:28

November végét írtunk: közeledtünk 2018 végéhez, ám Hosszú Katinkára és persze az úszótársaira még várt egy rövid pályás világbajnokság Kínában – az elutazás előtt a háromszoros olimpiai bajnok egy közös edzésre és versenyzésre invitálta az újságírókat.

Tulajdonképpen az otthonában mutatta meg mindannyiunknak, hogyan is telnek a mindennapjai. A Duna Arénában láthattuk, hogyan dolgozik együtt Petrov Árpáddal, hallhattuk az edző iránymutatásait egy-egy feladat előtt, összegzését, értékelését utána. Megcsodálhattuk Hosszú Katinka kitartását, alázatát, ámulhattunk azon, hogyan bírja erővel az elképesztő terhelést, de talán akkor kerekedett ki mindannyiunk szeme igazán, amikor konstatáltuk, hogy ahogyan kijött a medencéből, vagyis úszó-dresszben „nyomta végig” a bónusz feladatot: egyre-másra adta az interjúkat.

Úszódresszben.

Szerdán a Gresham-palotában egészen más Hosszú Katinkával találkoztunk. A mosoly persze a legkomolyabb témák felvetődése kapcsán is ott volt az arcán, de ez a Hosszú Katinka üzletasszonyként ült előttünk. Komolyan, precízen és átfogóan beszélt az ősszel induló új sorozatról, az úszók új lehetőségeiről – határtalan lelkesedéssel avatta be az újságírókat a részletekbe. Hol magyarul, hol angolul beszélt, volt, amikor a mosolyt nevetés váltotta fel, ám a szerepköréből egyszer sem billent ki. Nem futamodott meg a kellemetlen kérdések elől sem, a sajtóbeszélgetés után pedig ismét állta a rohamot: újfent egyre-másra adta az interjúkat.

Tűsarkú cipőben.

A sarok volt vagy tízcentis, ám ugyanolyan magabiztossággal mozgott ebben a szerepben (és a cipőjében…), mint az otthonában – az uszodák világa évek óta ismeri a kőkemény, profi úszót, szerdán ízelítőt kaptunk abból is, milyen Hosszú Katinka a tárgyalóteremben, az üzleti megbeszélések során.

Kőkemény és profi.

Az uszodában és az üzleti világban is tudja, mit akar.

Az uszodában azért úszik, mert szereti a sportágat, és élvezettel űzi még mindig, az üzleti világban pedig a szeretett sportágáért harcol.

Rá igaz a mondás: él-hal az úszásért – úszó-dresszben és tűsarokban is.

Minden fronton küzd azért, hogy profi sportággá váljék az úszás, hogy a versenyzők ne csak bábuk legyenek, hallatja a hangját minden fórumon – éppen azért hiteles az új szerepkörében, mert a megszokottban már rengetegszer bizonyított.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik