Úszó-vk: Hosszú és Jakabos között öt tized döntött

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2019.11.01. 18:04
null
Hosszú Katinka nyerte a 200 pillangót Kazanyban (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Kiemelkedett a mezőnyből kétszáz pillangón Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna, előbbi első, utóbbi második lett ezen a távon az úszók kazanyi világkupa-viadalán. Háromszoros olimpiai bajnokunk a vk-sorozat 2012-es indulása óta kereken a 300. egyéni aranyérmét gyűjtötte be.

 

Nyugodtabb, mindössze három magyar érdekeltségű döntőt hozott a világkupa-sorozat kazanyi állomásának első napja, azokban viszont öt magyar is úszott – nem is rosszul!

Hogy női kétszáz pillangón Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna egymás között dönti el az elsőség kérdését, egyértelmű volt: a délelőtti előfutamban az egyik Petrov, nevezetesen Iván tanítványa volt a gyorsabb, hogy aztán estére jöjjön a megszokott menetrend, és a másik Petrov, vagyis Árpád pártfogoltja vigye el az aranyérmet. A különbség minimális (öt tized) volt Hosszú és Jakabos között, és egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy Jakabos ezen a távon sem adja fel az olimpiai indulás esélyét – miért is tenné, hiszen jelenleg harmadik a magyar rangsorban, amelyet Hosszú vezet, ám mert esetében a kétszáz vegyes és a kétszáz pillangó üti egymást a tokiói programban, minden bizonnyal „dobja” ezt a számot.

A tokiói indulásra egyébként még Szilágyi Liliána pályázik (időeredménye alapján jelenleg a negyedik a rangsorban), aki tervezte ugyan a kazanyi színre lépését, de ő és edzője, Shane Tusup későn folyamodott vízumért, így lemaradtak a versenyről...

ÚSZÓ VILÁGKUPA-SOROZAT, 6. ÁLLOMÁS, KAZANY
A magyarok eredményei. Férfiak. 50 m gyors:
1. Vlagyimir Morozov (orosz) 21.71, …3. Lobanovszkij Maxim 22.06. 100 m pillangó: 1. Mihail Vekovicsev (orosz) 51.56, …3. Szabó Szebasztián 51.97. Nők. 200 m pillangó: 1. Hosszú Katinka 2:08.23, 2. Jakabos Zsuzsanna 2:08.76, …6. Verrasztó Evelyn 2:12.63

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik