„Nem figyelek arra, hogy hányadik helyen végzek
vagy mennyi pénzt zsebelek be a világkupákon –
mondta a 2019-es világbajnokságon 200 pillangón világcsúccsal diadalmaskodó Milák Kristóf az NSO Tv-nek. – Azt nézem, hol tudok javítani, mert tényleg rengeteg hiányosságom van a többiekhez képest, amit szeretnék egy év alatt kijavítani. Szabó Szebasztiánnal jelenleg egy-egyre állunk, hiszen az országos bajnokságon ő nyert száz pillangón, most én győztem. Másfél hónap edzés után azért ez nem rossz! Berlinben szerintem ismét megvívjuk a csatánkat, kíváncsian várom!”

A Vajdaságból származó Szabó Szebasztián éppen a budapesti vk előtt tudta meg, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte, hogy magyar színekben induljon a tokiói olimpián. Így már csak rajta múlik, hogy a rendkívül erős magyar mezőnyben kiharcolja az olimpiai részvételt. 

„Csütörtök reggel kaptam a hírt, így nem volt időm arra, hogy ezen gondolkozzak, hiszen jöttem a világkupára – árulta el a 2019-es vb-n már Magyarországot képviselő úszó. –  Nyilván nagyon örültem, ezt akartam, és külön jó, hogy már most megszületett a döntés, ez megkönnyíti a felkészülést. Engem csak motivál, hogy pillangóúszásban erős a magyar mezőny. Úgy vélem, aki száz és kétszáz pillangón innen kijut az olimpiára, az be is jut a döntőbe, ott pedig minden lehetséges.”

Videónkban arról is beszélnek, mennyire élvezték a hazai versenyt. Milák azt is elmondta, mikor kóstol bele a vegyes úszásba.