Hosszú Katinka a 100 méter vegyesen aratott győzelmét tartotta nehezebbnek, már csak azért is, mert nagy riválisa, Sarah Sjöström nem titkoltan le akarta győzni a budapesti közönség előtt.

„Rövid pályán azért nem fáradtam el annyira, mert itt inkább agyban kell odafigyelni, nincs az a savasodás, mint az 50 méteres medencében. Sarah Sjöström hangoztatta a futam előtt, hogy nyerni akar ellenem, elég közel is voltunk egymáshoz a végén, nem voltam benne biztos, hogy nekem sikerült elsőnek célba érnem.”

Ahogy a többiek, úgy Hosszú Katinka is kiemelte, hogy a hazai közönség milyen remek atmoszférát teremtett a Duna Arénában. 

„Ennél szebb nem is lehetne, hogy a négyszázadik világkupaérmemet itthon szereztem meg. Nagyszerű volt a közönség, remélem, a következő két napban még többen lesznek és még hangosabbak. A külföldi versenyzők is el vannak ájulva, ők is nagyon élvezik a versenyt, de nyilván mi, magyarok a legjobban.”

Bernek Péternek a glasgow-i Európa-bajnokságot betegség miatt ki kellett hagynia, viszont a rövid pályás világbajnokságon természetesen szeretne rajtkőre állni. Hogy hol tart a felkészülésben, azt Budapesten 400 gyorson és 200 háton is kipróbálta.

„Különösebb cél nélkül indultam el, hiszen a betegségem miatt három hónapot kellett kihagynom. Próbálok visszakapaszkodni és visszatalálni a régi formámhoz, ami nem lesz egyszerű, de úgy érzem, jó úton haladok. Négy hét munka után két vk-döntőt úsztam, ez felemelő érzés. Ma ötször úsztam, mindenféle gond nélkül, így kijelenthetem, a betegség a múlté. A decemberi vébén már a legjobb formámat akarom hozni.” 

Az NSO Tv-nek arról is beszélt, hogyan kérte meg a nyáron kedvese, Mutina Ágnes kezét, aki kicsit habozott a válaszadáskor...