Úszó Eb: Schmitt Pál nyitja meg az augusztusi budapesti viadalt

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 12:27
null
AZ EB-JEGYEKET A KÉPRE<br />KATTINTVA RENDELHETI MEG!
Schmitt P&aacute;l, a Magyar Olimpiai Bizotts&aacute;g &eacute;s az Orsz&aacute;ggyűl&eacute;s eln&ouml;ke, az augusztus 4. &eacute;s 15. k&ouml;z&ouml;tt Budapesten &eacute;s Balatonf&uuml;reden zajl&oacute; &uacute;sz&oacute; Eur&oacute;pa-bajnoks&aacute;g főv&eacute;dn&ouml;ke parlamenti hivatal&aacute;ban fogadta Gy&aacute;rf&aacute;s Tam&aacute;st, a szervező-bizotts&aacute;g eln&ouml;k&eacute;t &eacute;s Ruza J&oacute;zsef igazgat&oacute;t.

Schmitt Pál kifejezésre juttatta, hogy a budapesti kontinensbajnokság a magyar sport közös ügye, és a támogatásáról biztosította a szervezőket. Az Országgyűlés elnöke elfogadta a felkérést, amelynek alapján augusztus 4-én ő nyitja meg a margitszigeti Széchy Tamás komplexumban az Európa-bajnokságot, amelyen az ünnepi műsor keretében – az úszókkal való összetartozást jelképezve – meghatározó szerepet vállal a háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott is, és fellép a száztagú cigányzenekar.

A szervezők elmondták, jelenleg a legnagyobb gondot számukra az jelenti, hogy a verseny színhelye melletti egykori úszókollégium körül jogvita zajlik a NUSI és a bérlő között, és bár az épület üresen áll, valószínűleg nem vehetik igénybe, holott a 2006-os Európa-bajnokságon ez volt a LEN irodáinak színhelye.

Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor jelezte, hogy a világ és az európai úszósport vezetőinek tiszteletére az Európa-bajnokság idején a Parlamentben fogadást ad. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke búcsúzóul megajándékozta Schmitt Pált az Eb győzteseinek járó, a Zsolnay porcelángyár által készített aranyéremmel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik