Úszó Eb: hosszas tárgyalások után az úszókollégium is rendelkezésre áll

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 16:26
Megoldódott a margit-szigeti úszókollégium használatának ügye, így ez az épület is a rendelkezésére áll a kontinensviadal ideje alatt a budapesti úszó Európa-bajnokság szervezőinek.

Gyárfás Tamás, az Eb szervezőbizottságának, egyben a Magyar Úszószövetségnek (MÚSZ) az elnöke csütörtökön számolt be az MTI-nek a kedvező fejleményről.

„Nem könnyű, hosszas tárgyalássorozat után megállapodtunk az Eb színhelyén található, az egykori úszókollégiumot szállodaként üzemeltető bérlővel, hogy az Európa-bajnokság sikere érdekében az utóbbi időben zárva tartó létesítményt  bérleményként a MÚSZ rendelkezésére bocsátja – tudatta Gyárfás Tamás. – Az egyezség létrehozásában tevőlegesen értékes szerepet vállalt a NUSI, a tulajdonos államot képviselő Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet új vezetője, Vígh László miniszteri biztos."

A 2006-os Eb idején is jó szolgálatot tevő, többek között a LEN, az európai szövetség vezérkara mellett a különböző szakmai stáboknak is otthont adott villa átmeneti igénybe vételét az nehezítette hosszú ideje – s az Eb szervezői már-már le is mondtak róla –, hogy a bérlő és a tulajdonos jogvitába keveredett egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik