Úszás: Wladár szerint még korai az Eb pótidőpontjáról beszélni

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 11:24
null
Wladár Sándor szerint korai lenne betonbiztosnak tekinteni az augusztusi pótidőpontot (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, a LEN elhalasztotta a Budapestre tervezett vizes Európa-bajnokságot. Wladár Sándor, a hazai szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, a halasztást ők maguk javasolták a LEN-nek a kialakult helyzetben. A korábbi kiváló úszóból lett sportvezető hozzátette, a járványhelyzet miatt kialakult bizonytalanságban nem szabad kőbe vésettnek tekinteni, hogy augusztus lesz a verseny új időpontja.

 

– Valóban önök javasolták a LEN-nek az Európa-bajnokság halasztását?
– Igen, kedden ülésezett a szervezőbizottság stratégiai csoportja, akkor döntöttünk arról, hogy ajánlást teszünk a LEN-nek a halasztásról. Európa fölött sötét felhők gyülekeznek, nem képezhette vita tárgyát, hogy az Eb nem tartható meg az eredeti, vagyis a májusi időpontban.

– Mostantól akkor augusztusi versenyre készülnek?
– Nem értek egyet azzal, hogy a halasztás bejelentésével egyidejűleg a LEN megjelölt egy másik időpontot. Tévedés azt hinni, hogy a járványhelyzetnek júliusban vége lesz – szerintem. Úgy vélem, az augusztusi időpont nem tartható, hiszen a szervezőbizottság tagjait nem rángathatjuk. Szerencsére a LEN sem kőbe vésett dátumként kezeli az augusztust.

– Hol tartanak a megváltozott felkészülési menetrend kidolgozásában?
– Kész vagyunk vele. Hétfőn és csütörtökön hetvenkilenc sportoló és negyvenegy edző, gyúró, és egyéb szakmai dolgozó átesik egy-egy koronavírus-teszten. A két negatív teszt birtokában kezdheti el mindenki az edzéseket a Duna Arénában és más, Budapesthez közeli uszodában. Aki nem vállalja ezt, elesik az edzéslehetőségtől.

– Akad ilyen?
– Igen, néhányan jelezték, de biztosat csak hétfőn tudunk mondani, mert akkor a teszteléssel egyidejűleg a résztvevők írásbeli nyilatkozatot is tesznek arról, vállalják-e így a felkészülést. Ha valaki úgy érzi, nem tud megfelelni a rendelkezések által előírt szigorú feltételeknek, úgy helyes, ha ezt jelzi, hiszen ezzel nem veszélyezteti a magyar úszóválogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik