Úszás: Wladár felkérte Darnyit elnöki tanácsadónak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.24. 16:13
Wladár Sándort választották meg a Magyar Úszószövetség új elnökének. A rendkívüli közgyűlés után meg is tartotta első sajtótájékoztatóját, amelyen bejelentette: Darnyi Tamás lesz az elnöki tanácsadója. Arról is beszélt, hogy nem szeretne a múlt botrányaival foglalkozni.

– Gratulálunk, elnök úr!
– Korszakalkotó közgyűlésen vagyunk túl, hatalmas és megtisztelő feladatot kaptam, de már az is az volt, hogy felkerültem a jelöltlistára. Nem vagyok és nem is voltam önjelölt, számos tagszervezet keresett meg azzal, hogy vállaljam el a tisztséget – ennek nem tudtam ellentmondani. – Gratulálunk, elnök úr!
– Korszakalkotó közgyűlésen vagyunk túl, hatalmas és megtisztelő feladatot kaptam, de már az is az volt, hogy felkerültem a jelöltlistára. Nem vagyok és nem is voltam önjelölt, számos tagszervezet keresett meg azzal, hogy vállaljam el a tisztséget – ennek nem tudtam ellentmondani.

– Mi lesz az első feladata?
– Sürgősen el kell kezdenünk a munkát, minden egyes perc számít. Előre kell néznünk, mert minden perc, amelyet a múlttal töltünk, az a jövőből vesz el. Az elmúlt hónapokból okulva elsőként a szövetség irodáját kell olyan irányba állítanunk, hogy végre minőségi munka vehesse kezdetét. A tagság érdekeit kell szolgálnunk, ha az iroda nem működik megfelelően, sérülnek az érdekek. Olyan munkatársakra szeretnék támaszkodni, akik szeretik és értik az úszást, képesek azt kellő alázattal szolgálni.

– Azt mondta, legyen tabula rasa.
– Komolyan is gondolom. De ez nem jelenti azt, hogy a múltban akarok vizsgálódni, én már nem szeretnék sehonnan sem csontvázakat előhúzni, azt szeretném, ha a hőseinkről és a leendő hősökről szólna minden.

– Számított arra, hogy ilyen elsöprő többséggel választják meg elnöknek?
– Nem, nem számítottam erre. Olimpiai bajnokként az úszásból érkeztem, ismerem a sportágat, a bajokat is, bízom abba, hogy a tudásommal, a tapasztalataimmal, a személyes kapcsolatrendszeremmel adni tudok ennek a sportágnak.

– A közgyűlés végén úgy fogalmazott, felálltak a rajtkőre, mikor fogja azt mondani, hogy célba is értek?
– Valószínűleg soha. Ez a szövetség még akkor is élni fog, amikor azok, akik még meg sem születtek, meghalnak. Igen, azt mondtam, hogy felálltunk a rajtkőre, küzdeni fogunk minden egyes méteren, jó kis csapatot alkotunk, megfelelő támogatottsággal. Munka, összefogás és leginkább alázat kell ahhoz, hogy eredményesen tudjunk dolgozni.

Wladár Sándor első sajtótájékoztatója



Botrány a rendkívüli közgyűlésen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik