Úszás: újabb botrány, videóra vették a szexelő úszókat – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 16:11
Újabb szexbotrány kavarta meg az állóvizet a magyar úszósportban. Ezúttal fiatal úszók tettek arról, hogy ismét középpontba kerüljön a sportáguk.

A Blikk a fullank.hu-ra hivatkozva arról számolt be, hogy a három hete rendezett debreceni országos bajnokságon négy fiú tőrbe csalta a Jövő SC 16 éves, külföldi válogatott kerettag úszóját, akivel egyikük egy öltözőkabinban közösült, míg a másik három gondoskodott róla, hogy erről videofelvétel készüljön.Blikk a fullank.hu-ra hivatkozva arról számolt be, hogy a három hete rendezett debreceni országos bajnokságon négy fiú tőrbe csalta a Jövő SC 16 éves, külföldi válogatott kerettag úszóját, akivel egyikük egy öltözőkabinban közösült, míg a másik három gondoskodott róla, hogy erről videofelvétel készüljön.

A portál úgy tudja, a Darnyi SC egyik, 17 éves versenyzője ment be az akcióról mit sem sejtő lánnyal a kabinba, s a klub egy másik növendéke addig az ajtó alatt benyújtotta a hódmezővásárhelyi fiatal okostelefonját, amelyen előtte elindította a felvételt.

A fullank.hu úgy tudja, a HÓD ÚSE-nél fegyelmi lett az ügyből, és kitették a keretből az úszót. A Blikk információi szerint a Magyar Úszószövetség az ügy kirobbanása után azonnal vizsgálatot rendelt el, s az érintett kluboknál is az folyik. Az eset a klubok vizsgálata mellett büntetőjogi felelősséget is felvet. Ha a lány perel, akár több millió forintot is megítélhet neki a bíróság.

„A személyiséghez fűződő jog akkor sérül, ha a felvételről vagy egyéb módon felismerhetővé válik a sértett – mondta a Blikknek Kamarás Péter ügyvéd. – Amennyiben beazonosítható a lány bármilyen forrásból, polgári peres eljárást indíthat. Mivel visszaéltek a képmásával, sérelmi díjra számíthat, ha a bíróság megállapítja a jogsértést. Emellett elrendelhetik a videó letiltását az internetről és bocsánatkérést is. Mivel nagy nyilvánosságra került a felvétel, akár több millió forintot is megítélhetnek a lány számára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik