Egy közös szelfit is készített Hosszú Katinka a versenyen részt vevő fiatalokkal (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


Az ötödik alkalommal megrendezendő kecskeméti úszóünnepen a városi fürdő versenyuszodájában számos iskola diákjai és felnőttváltók vesznek részt, miközben öt úszó az egynapos úszás szabályai szerint méri össze erejét.

A népszerű úszófesztivál délelőtti rajtjánál a nevező iskolák csapatainak tagjai olyan klasszissal együtt csobbanhattak a medencébe, mint Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónő, akivel együtt edzője, Petrov Árpád, valamint Risztov Éva olimpiai bajnok, a Magyar Úszószövetség Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke is részt vett az úszóünnep megnyitóján.

„A kiemelkedő eredményt elért sportolók példát és ösztönzést adhatnak a gyerekeknek. Egy közös fotó vagy dedikálás életre szóló élményt jelenthet számukra, és talán éppen ez ad lökést valamelyiküknek, hogy a jövő bajnokává váljon. Igyekszem mindenkit az úszásra ösztönözni, hiszen a sport és a közösség azok számára is fontos, akik később nem válnak élversenyzővé, viszont mindennapjaik részévé válhat az úszás akár egy életen át” – mondta Hosszú Katinka.

A kecskeméti úszómaraton vasárnap délelőtt fejeződik be, akkor derül ki, hogy ki ússza 24 óra alatt a leghosszabb távot, megdől-e az eddigi csúcstávolság, melyik csapat nyeri az ezzel párhuzamosan zajló éjszakai 12 órás váltót, illetve mely iskolák kapnak támogatást sportszervásárlásaikhoz.