Én mindig is versenyzőpárti voltam, azt gondolom, a versenyzőt kell mindig előtérbe helyezni. Ha pénzt tud keresni egy ilyen viadalon való részvétellel, akkor abban ne akadályozzuk meg mi mint a Magyar Úszószövetség – nyilatkozta Wladár Sándor a Sport24-nek.

Nagy kérdés, tényleg el akarja-e tiltani Hosszú Katinkát és a versenyen szintén elinduló többi nemzetközi sztárt a FINA, amely attól is tart, hogy az új sorozat miatt sokan kihagyják majd a december 11–16. közötti, kínai rövid pályás világbajnokságot.

A FINA majd pontosan ki fogja alakítani a hozzáállását ehhez az ISL-versenyhez, nyilván a szervezeten belül történt egy rövid kommunikáció ez ügyben, ami arról szól, hogy esetleg eltiltással fenyegeti, vagy azt helyez kilátásba a torinói versenyen elindulókkal szemben. Én remélem, hogy ez változni fog” – tette hozzá a Magyar Úszószövetség elnöke.

Ami viszont nem változott, hogy a magyar úszók szinte mindenhol remekelnek, ahol szerepelnek. Az úszóként olimpiai bajnok Wladár Sándor pedig elárulta, kik azok, akikre különösen figyel. Nekem két nagy kedvencem van, Milák Kristóf és Késely Ajna, óriási potenciál van bennük. A Magyar Úszószövetségnek az a feladata, hogy vigyázzunk ezekre a versenyzőkre, valamilyen kontrollált figyelmet adjunk nekik, hogy ne kallódjanak el még véletlenül sem, s hogy az eredményességük felfelé ívelő ága megmaradjon.”