Úszás: Szép feladat, de nem leszek MÚSZ-elnök – Fürjes

Vágólapra másolva!
2017.08.30. 18:19
Mint arról beszámoltunk, Szabó Tünde lemondott alelnöki tisztségéről a Magyar Úszószövetségben, a péntek délelőtti rendkívül küldöttgyűlés előtt pedig Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa jelezte: nem lesz a MÚSZ elnöke. Alább a KKBK közleményét változtatás nélkül közöljük.

Az elmúlt hetekben számos sajtóorgánum foglalkozott azzal, hogy amennyiben megüresedik a Magyar Úszószövetség elnöki posztja, ki töltheti azt be. A lehetséges jelöltek között felvetődött Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa is. E találgatást cáfolandó Fürjes Balázs az alábbi választ adta:Az elmúlt hetekben számos sajtóorgánum foglalkozott azzal, hogy amennyiben megüresedik a Magyar Úszószövetség elnöki posztja, ki töltheti azt be. A lehetséges jelöltek között felvetődött Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa is. E találgatást cáfolandó Fürjes Balázs az alábbi választ adta:

„Egyértelműen kijelentem: bár nagyon szép és fontos feladat, nem kívánok a Magyar Úszószövetség elnöke lenni. Megtiszteltetés volt számomra, hogy irányíthattam a Duna Aréna felépítését, a budapesti nagy uszodák felújítását, hogy dolgozhattam a vizes világbajnokság szervezőbizottságában, hogy az olimpiai pályázat vezetőjeként is szoros kapcsolatban lehettem a magyar úszósporttal. A jövőben is azzal tehetek a legtöbbet a magyar sportért, hogy részt veszek új generációs, XXI. századi sportlétesítmények fejlesztésében, nagy nemzetközi sportesemények Budapestre hozatalában és megszervezésében. E munkát örömmel végzem, és van bőven feladatom Budapest építésében is. Nem leszek jelölt a Magyar Úszószövetség elnöki tisztére."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik