Úszás: Sós Csaba Hosszú Katinka lehetőségeiről és a fiáról is beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.03. 17:34
null
Sós Csaba és fia, Dániel (Fotó: utanpotlassport.hu, archív)
„A rendszerünk olyan, ami sokat elbír, de ilyenre mi sem számítottunk” – mondta a Digi Sport Reggeli Start cím műsorában Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, miután a napokban több válogatott úszó koronavírustesztje is pozitív lett. A szakember Hosszú Katinkáról, megfertőződött fiáról és az újrakezdés feltételeiről is beszélt.

„Azért az úszóknál találtak elsőként pozitív tesztet, mert az úszókat vetették alá komplett vizsgálatnak – nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány. – A járványügyi helyzetben a két negatív teszt reális elvárás, amit egy magáncéggel elvégeztetett az úszószövetség, és ennek köszönhetően derült ki, hogy a külföldről hazatérőknek közül többeknek pozitív lett az eredménye”.

A pozitív tesztek után a Magyar Úszószövetség 2020. április 15-ig felfüggesztette a keretedzéseket, ami az úszóválogatottat 2017 januárja irányító edző szerint különösen rossz: „Egy úszónak a vízérzéke egy-két nap alatt elmegy, már akkor lelkiismeret-furdalása van, ha egy-két napot kihagy, most pedig hetekre kényszerülnek erre.”

Azt vizionálja, hogy Magyarországon az élet előbb fog helyreállni, mint máshol. A kapitány fia, az Egyesült Államokban tanuló, szintén úszó Sós Dániel is elkapta a vírust. Az első tesztje negatív lett, így hazaköltözött, de a második teszt már kimutatta a vírust, így most itthon van karanténban. Sós Csaba mindkét tesztje negatív lett, a fiáról annyit mondott, hogy rosszul viseli a karantént, a bezártságot, mert ő is úszni szeretne, de most legalább két hétig nem edzhet, és így víz közelébe sem mehet.

Az úszóválogatott keret tagjai zömében külföldön edzettek, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával azonban más a helyzet Sós Csaba szerint: „Az elmúlt időszakban nem volt külföldi edzőtáborban, úgyhogy ő az előírások szerint folytathatja az edzéseit, de ő is szárazföldön”.

Az úszókapitány a Reggeli Startban az újrakezdésről is beszélt.

„Az Európa-bajnokság májusban lett volna Budapesten, amit augusztus végére halasztottak – fogalmazott a szakember. – Ha ez marad, és tudják tartani, amire nagy pénzt nem tennék, akkor előtte négy héttel kell befejeződnie a magyar bajnokságnak. Először meg kell várni, mi lesz az első világverseny, amit meg fognak rendezni, és onnantól fogva el fog indulni a tervezés”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik