Úszás: Ryan Lochte egy Los Angeles-i versenyen tér vissza

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 11:23
E hét végén Los Angelesben versenyez ismét Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, akinek június végén járt le a riói olimpia után kapott tíz hónapos eltiltása.

A viadalt azon a dél-kaliforniai egyetemen rendezik, ahová Lochte a riói ötkarikás játékokat követően tette át székhelyét Észak-Karolinából, és ahol azóta is készül. Az elmúlt időszakban csak egy áprilisi öregfiúk-viadalon indult, amelyre nem vonatkozott az eltiltása.

Lochte és három társa a tavaly nyári olimpia idején Rióban randalírozott: megrongáltak egy benzinkutat, és összetűzésbe kerültek az alkalmazottakkal. A történteket követően viszont azt állította, hogy fegyveres rablótámadás érte őket. A videofelvételek alapján kiderült, hogy nem mondott igazat.

Lochte tíz, a másik három sportoló pedig egyformán négy hónapra szóló eltiltást kapott. Emellett Lochte elveszítette azt a 100 ezer dolláros jutalmat, amelyet a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett riói aranyéremért kapott volna, továbbá 20 óra közhasznú munkára is kötelezték.

Lochte – akinek június 8-án született meg Caiden nevű kisfia – egy hónappal ezelőtt elmondta: nagyon nehéz időszakon van túl, amelynek során a visszavonulásra és az öngyilkosságra is gondolt, viszont immár kellő motivációt is érez magában, hogy kiharcolja a részvételt a 2020-as, tokiói olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik