Úszás: Rengeteg erőt lehet meríteni a kudarcból is – Késely Ajna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 16:49
Késely Ajna még csak 17 éves, mégis olyan érett gondolatai vannak az életről, hogy azokat felnőttek is megirigyelhetnék. Hogy háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszóként – ráadásul a 2018-as felnőtt Eb-n is nyert azért már két ezüst- és egy bronzérmet – lehet-e korosztálya példaképe, arra is választ ad az alábbi videóban. Ahogy arról is beszél, mit jelent neki Egerszegi Krisztina barátsága, és milyen jelentése van a tetoválásainak. Ha még többre kíváncsi a Kőbánya SC kiválóságával kapcsolatban, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.   

A reality show-k világában lehet-e egy 17 éves úszó példakép?– tettük fel a kérdést Késely Ajnának, aki egy forró kávé társaságában az egyik kedvenc helyén, a Vetrece Kávéházban ezt válaszolta:

„Azokból a levelekből, amiket kapok, az derül ki, hogy igen. Sok olyan emberrel, sportolóval ismerkedtem már meg, aki napi szinten küzd a céljaiért, az álmaiért. Én mindig azt mondtam másoknak, hogy nem kell ahhoz egy olimpiai vagy egy felnőtt Európa-bajnoki cím, hogy nagyon jó sportoló legyen valaki. Mindenkinek azt tanácsoltam, hogy a saját körében, a realitásai szerint találja meg a saját kis olimpiáját és nyerje meg azt. Most nemcsak a sportról beszélek, hanem például ott a húgom, neki ez a tánc vagy az iskola. Legyen az a dolgozat az ő kis olimpiája!”

A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó úgy véli, a boldog pillanatok mellett a kudarcok is fontos részei a sikernek, hiszen rengeteg erőt lehet belőlük meríteni. Erre a videónkban hoz is egy példát, ahogy a tetoválásait is megmutatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik