„Az elmúlt hetekben az önkormányzati választásokkal összefüggésben ismeretlen elkövető egy hamis adatokkal létrehozott profilon, fizetett blogos hirdetések alatt megjelentekkel súlyos bűncselekményeket követett el személyem ellen, mely valótlan állítások jelentős részét a választási kampány hajrájában sajnos az ellenzéki média is átvette” – írta Rákosfalvy Zoltán a szövetség elnökének, Wladár Sándornak címzett levelében, melyet a MÚSZ továbbított az MTI-nek.

„Az elkövető felkutatása és felelősségre vonása a Nyomozó Hatóság feladata. A fentiek okán, a személyem körül kialakult helyzettel együtt járó jelentős hátrányokat kizárólag magam kívánom viselni, melynél fogva kifejezetten meg akarom akadályozni, hogy imádott sportomat, az úszást, vagy annak szervezetét a Magyar Úszószövetséget a fenti hátrányok legcsekélyebb mértékben érintsék” – olvasható Rákosfaly Zoltán levelében.

A MÚSZ jelezte, a továbbiakban az ügyet nem kívánja kommentálni.

Borkai Zsoltról, Győr polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember, köztük Rákosfalvy Zoltán társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Az ügy következményeként október 22-től Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi elnöke már nem tagja a MOB-nak.