Úszás: „Próbáljuk menedzselni Cseh Laci gerincproblémáját”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 10:58
Cseh László sérülése ellenére sem hagyta ki múlt héten a százhalombattai rövid pályás úszó országos bajnokságot, mert az a decemberi Európa-bajnokságra való felkészülés tervezett része volt.

„Lacinak állandó gerincproblémája van, amit próbálunk menedzselni, a koppenhágai kontinensbajnokságra pedig igyekszünk a formáját megfelelő állapotba hozni” – mondta hétfőn az M4 Sport Sportreggeli című műsorában Plagányi Zsolt, Cseh edzője.Sportreggeli című műsorában Plagányi Zsolt, Cseh edzője.

A szakember hozzátette: a rutinos úszó tisztában volt azzal, hogy az ob-n nem ideális fizikai állapotban vesz részt, mivel azt megelőzően az intenzív edzések egy részét ki kellett hagynia.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh tőle szokatlan módon aranyérem nélkül zárta az ob-t, de Plagányi elárulta: a százhalombattai viadalon jól szereplő fiatalok sikerei 31 éves versenyzőjét is sarkallják a további jó teljesítményre.

„Laci a sérülés ellenére azért nem hagyta ki az ob-t, mert az tervezett része volt az Eb-felkészülésnek” – hangsúlyozta a tréner. Kiemelte: az Eb-ig hátralévő időszakban előbb két hétig intenzív edzéseik következnek, majd jön a formaidőzítés.

Plagányi hozzátette, hogy Cseh esetében ezzel párhuzamosan folyik a rehabilitációs munka, különös tekintettel a gyógytornász szakember irányításával végzett feladatokra.

A rövid pályás Európa-bajnokságot december 13. és 17. között rendezik meg Koppenhágában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik