Petrov Iván is indul a Magyar Úszószövetség elnöki pozíciójáért (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)


Augusztus végén a Magyar Úszószövetség elnöksége egyhangúan döntött a tisztújítás mellett, mert bár megbízatásuk 2022-ig szólt volna, a grémium új, egyben hosszabb távra szóló felhatalmazást kér a tagságtól.

„A jelenlegi rendkívül helyzet miatt, valamint a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalon történő megoldása érdekében döntöttünk így indokolt akkor Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség élén 2017 óta álló elnök. A tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket a versenyzőknek és a szövetségnek. Ha a tagszervezeteink ismételten bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a szövetség vezérkara. Felelősségünket növeli, hogy a válogatott generációváltás előtt áll, így óriási előnyt jelenthet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai testület végzi el, és nem kell mondjuk féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni.”

Az elnökség döntése és kérése logikusnak tűnt, s tűnik még most is, bár pénteken kicsit fordult a kocka, hiszen kiderült, a jelenlegi elnöknek kihívója akad: Petrov Iván, a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője. Erről a szakember maga tájékoztatta a Nemzeti Sportot.

„Szeretném bejelenteni, hogy csütörtökön beadtam a pályázatomat a Magyar Úszószövetség elnöki pozíciójáért” – mondta Petrov Iván.

Hogy a megváltozott helyzetre hogyan reagál az úszócsalád, az a következő napokban kiderül – úgy tudjuk, a versenyzők közül többen kifejezetten ragaszkodnak a jelenlegi vezetéshez, s ezen véleményüknek írásban is hangot adnak nemsokára.

A MÚSZ tisztújító közgyűlésére 2020. szeptember 27-én, vasárnap kerül sor.