Úszás: nyugodt körülményekre vágyott, ezért hagyta ott Hosszú Katinkáékat az Eb-bronzérmes

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2018.01.05. 15:21
null
Földházi Dávid nyugodt körülményekre vágyott (Fotó: MTI)
Mint azt korábbban megírtuk, Földházi Dávid elhagyja Hosszú Katinka és a Shane Tusup klubját, az Iron Aquaticsot. Távozása újabb érdekes fejezetét jelenti a Hosszú–Tusup konfliktusnak, amelyet információink szerint az államtitkárság és az úszószövetség is aggodalommal figyel.

Tavaly szeptemberben – hosszabb kihagyás után – csatlakozott ismét az Iron Aquatics csapatához az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes Földházi Dávid, aki alig több, mint három hónap után búcsút is intett a Hosszú Katinka-Shane Tusup páros vezette egyesületnek.

Földházi pénteken beszélt arról, hogy a csapaton belüli helyzet – nyilvánvalóan a Hosszú Katinka és edző-férje között kialakult konfliktus – miatt távozik a klubtól, amely szeptemberben még büszkén kommunikálta, hogy a 22 esztendős úszóval bővült Pro csapata. A koppenhágai rövid pályás kontinensviadalt is megjárt Földházi meglehetősen gyorsan váltott, s az Egerszegi Krisztina keresztfiát, Tekauer Márkot is soraiban tudó Dunaharaszti MTK-ban, Lőrinczi György irányításával folytatja pályafutását. Pénteken már új klubjában edzett, s nyilatkozott is lapunknak távozásáról.

Nyilvánvalóan a csapaton belül kialakult helyzet miatt hoztam meg ezt a döntést, amit egy ideje már érleltem magamban, hiszen jó ideje érezni lehetett már a levegőben a jelenlegi állapotot. A pályafutásomat szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy szeretnék kimaradni ebből, azért jöttem el, mert szükségem van a nyugodt légkörre a munkához. Nem a múlt miatt döntöttem így, hanem a jövőm érdekében, mert véleményem szerint ez egy nagyon hosszan elhúzódó történet lesz" – mondta Földházi Dávid, aki elmondta, Shane Tusup továbbra is tartja az edzéseket a Pro csapat többi tagjának, a tréningeken ő már nem vesz részt, és tudomása szerint Hosszú Katinka és Dudás Dániel sem.

Lapinformaciók szerint Dudás kísérte el Hosszú Katinkát Miamiba, ahol a versenyzőnő válságba került házasságával (ezt maga ismerte el) kapcsolatos gondolatait próbálta meg rendezni. Hogy a két versenyző edzett-e a tengerentúlon, arról Földházi nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy az esztendő végén a csapat két hét pihenőt kapott Shane Tusuptól.

„Én örülök a váltásnak, és nagyon bízom Lőrinczi Györgyben, hiszek abban, amit tesz és mond és szerintem a munkánk eredménye már a márciusi országos bajnokságon látható lesz" – tette hozzá Földházi Dávid, akinek távozását nem kommentálta az Iron Aquatics menedzsmentje. Inkább a gyerekekkel foglalkozó Learn to Swim programról posztolt a klub Facebook-oldalán, talán nem meglepő: Hosszú Katinka nélkül.

Az Iron Lady ugyanis egy ideje már nem tette be a lábát az egyesület székhelyéül szolgáló Duna Arénába, hogy edz, arról egy csütörtöki Facebook bejegyzés tanúskodik: reggeli mosolygós futását osztotta meg rajongóival.

A szakértők szerint azonban hamarosan medencés képeket is kellene látnunk, hiszen a sikeres idény érdekében meg kell kezdeni a felkészülést. Az elmúlt években Katinka januárban az antwerpeni Flanders Kupán és a luxemburgi pénzdíjas Euro Meet-en szerepelt.

Kérdés, hogy az Iron Lady ezúttal is ott lesz-e a rajtnál? Információnk szerint mindenesetre van Tusup és közte kommunikáció (erre utal közös közleményük is), illetve a magyar sportirányítás – az állatitkárság és az úszószövetség – vezetői a közeljövőben találkoznak Hosszúval, hiszen nekik sem mindegy, mi lesz napjaink legjobb magyar sportolójának és az általa létrehozott klubnak a sorsa. A kialakult helyzetben nagy figyelem hárul arra, hogy a kategóriájában egyaránt győzelemre esélyes Hosszú Katinka és Shane Tusup megjelenik-e az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban jövő csütörtökön.

Földházi Dávid (sötét úszónadrágban) már új csapatával edz.

Behízott barátaimmal.....

19 Likes, 1 Comments - György Lőrinczi (@gyorgylorinczi) on Instagram: "Behízott barátaimmal....."



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik