Úszás: Nincsenek nagy elvárásaim Katinka felé – Sós Csaba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.01. 11:14
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Borsnak elmondta, nincsenek nagy elvárásai Hosszú Katinka felé, ami a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságot illeti.

Mint ismert, a pénteken kezdődő Európa-bajnokságig Dave Salo segítette Hosszú Katinka felkészülését, a glasgow-i kontinensviadalon már Petrov Árpád lesz ott az úszó mellett.

Végül Hosszú visszalépett a 400 vegyestől, a 200 gyorstól és a 200 pillangótól, így Skóciában 100 és 200 háton, valamint a 200 vegyesen áll a rajtkőhöz.

A viadal kapcsán Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, nincsenek nagy elvárásai Hosszú Katinka felé.

„Biztos voltam benne, hogy Katinka nem fog hat számot vállalni Glasgow-ban. Jelen állapotában a legtökéletesebben választotta ki a számokat, hiszen mindháromban olimpiai érmes, sőt kettőben aranyat szerzett. A négyszáz vegyes pusztító szám, nem csoda, hogy nem vállalta. Nagyon nehéz lesz. Ráadásul az Európa-bajnokság előtt még Dave Salóval tréningezett, vagyis Árpáddal való kapcsolata csak most kezdődik. Nincsenek nagy elvárásaim Katinka felé, az Eb egy kiindulási pont lesz, ami azt mutatja meg, hogyan vészelte át az elmúlt fél év megpróbáltatásait.”

A válogatottal kapcsolatban Sós Csaba a szövetség keddi sajtótájékoztatóján elmondta, legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik.

„Aranyesélyünk persze van, és én legalább tíz éremre számítok is, plusz arra, hogy egynél több versenyzőnk szerez Európa-bajnoki címet – foglalja össze elvárásait a kapitány. – Abban biztos vagyok, hogy a három legjobb fiatalunk, vagyis Milák Kristóf, Németh Nándor és Késely Ajna megmutatja Glasgow-ban is, mire képes.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik