Úszás: nemzetközi színvonalú verseny lesz az országos bajnokság

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.27. 16:57
null
Wladár szerint az ob „kinőtte magát” (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint nemzetközi színvonalú verseny lesz az úszók a március 27. és 30. között sorra kerülő országos bajnoksága Debrecenben.

Wladár Sándor hangsúlyozta: a magyar versenyzők a világ úszósportjának is meghatározó alakjai, így az országos bajnokság mára „kinőtte magát”, nemzetközi szinten is kiemelkedő eseménynek számít.

Hozzátette: a kormányzati támogatásnak köszönhetően a csapatok meleg égövi edzőtáborban készülhettek, olyan felszereléseket kaptak, és olyan versenyeken indulhattak, amelyek jól szolgálták a felkészülésüket. A szövetség elnöke elmondta, Debrecenbe a profi körülmények és a vendégszeretet miatt mindig szívesen jönnek.

Sós Csaba szövetségi kapitány kiemelte: nagy tétje lesz az idei országos bajnokságnak, mivel a nyári világbajnokságon induló csapat tagjainak 95 százalékáról a debreceni versenyen elért eredményeket követően dönt. Hozzátette, a magyar csapat nemzetközi szinten is erősnek számít, és van néhány olyan szám, amelyben erősebb a hazai mezőny, mint egy Európa-bajnokságon.

Példaként említette a kétszáz méteres női pillangóúszást, ahol Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Szilágyi Liliána és Kapás Boglárka verseng majd egymással, illetve a férfi kétszáz méteres pillangóúszást, amelyben Cseh Lászlónak Milák Kristóf és Kenderesi Tamás közül valamelyiket le kellene győznie ahhoz, hogy bekerüljön a világbajnoki csapatba.

„A nagy tét miatt a sportág hazai krémje ott lesz Debrecenben” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett: a város egymás után harmadjára rendezi meg az országos bajnokságot, összesen pedig az idei már a nyolcadik lesz, amelynek Debrecen a házigazdája. Közölte: a városvezetés elkötelezett a sport mellett, amelyet stratégiai ágazatként kezelnek, és ebben kiemelt helyet foglal el az úszás is.

Becsky András, az országos bajnokságot szervező Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője elmondta: a debreceni úszószakosztály 160 fővel működik, közülük mintegy 90-en versenyszerűen úsznak. Az ob-n a debreceni színeket 10–12 úszó képviseli majd. Az ügyvezető a tavalyihoz hasonlóan idén is telt házra számít, a jegyek értékesítése már elkezdődött. A napijegyet 900, a bérletet 3000 forintért lehet megvásárolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik