Verrasztó Dávid addig úszik, amíg élvezi (Fotó: Derencsényi István)


„Van, aki csak három másodperccel úszik rosszabbat; fura ez nálam, van, hogy nagyon-nagyon jó teljesítményt tudok nyújtani, jobbat, mint amit én gondolok, vagy amit mások gondolnak rólam, de ugyanez visszafelé is igaz, sajnos” – kezdte Verrasztó Dávid.

Tavaly viszont zsinórban harmadszor lett Európa-bajnok kedvenc számában, s az akkori ideje bronzérmet ért volna az idei vb-n. „Négy-tízet úsztam az Eb-n, az azért annyira nincs messze (a vb-ezüstöt érő 4:08.38-as időtől – a szerk.), ha azt nézzük, ez százanként hat-hét tized, úgyhogy egyáltalán nem irreális újra ennyit úszni” – mondta a Sport24-nek.
                                                  

Nagy kérdés, hogy 31 évesen még mennyi lehet Európa-bajnokunkban, aki Cseh Lászlóhoz vagy Ryan Lochte-hoz hasonlóan nem foglalkozik az életkorával. „Nem igazán számolom, hogy hány éves vagyok, nem ettől függ, hogy meddig úszom. Már huszonegy éves koromban is abbahagyhattam volna, ha úgy döntök, de még élvezem. Ha ötödik vagyok, akkor is élvezhetem, úgyhogy nem akarok erre ráfeszülni, hogy csak addig ússzak, amíg nyertek.”

Közben úgy tűnik, az FTC-ben sportoló Verrasztó mellől távozik csapattársa, Szilágyi Liliána, aki Shane Tusup csapatával készül Tokióra„Hogy most Shane-nel dolgozik? Lehet, ha abba a helyzetbe kerültem volna, mint ő, akkor én is így döntöttem volna. Ez egyáltalán nem egy rossz döntés tőle.”

Felvetődik a kérdés, hogy Verrasztót nem környékezte-e meg Hosszú Katinka exedzője. Az utóbbi időben nem voltunk túl jó beszélőviszonyban, ám egyébként nem hiszem, hogy ő bárkit megkörnyékezett, mindenki eldönti saját maga, hogy hol akar úszni.”

Szilágyi Liliánát nem, Verrasztó Dávidot viszont láthatjuk majd a hétvégi, budapesti világkupaversenyen. A nyári szünet után ez az első világkupa, így mindenki elkezd visszarázódni, aztán lehet, hogy valaki egész nyáron készült... Azért itt elég vegyes a felhozatal abból a szempontból, hogy ki hogyan úszik, vagy ki mennyire veszi komolyan.”

Verrasztó Dávid komolyan veszi, hiszen hét számban is indul majd a Duna Arénában.

A TELJES INTERJÚ ITT TEKINTHETŐ MEG!