Úszás: Nagy József csatlakozott az Iron Swim stábjához

Vágólapra másolva!
2019.09.26. 13:09
null
Hosszú Katinkáék sajtótájékoztatót tartottak (Fotó: Koncz György)
Petrov Árpád, Hosszú Katinka edzője a Duna Aréna gépházában megtartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Nagy József is csatlakozik az International Swimming League-ben résztvevő Iron Swim Budapest szakmai stábjához.

Hosszú Katinka, Milák Kristóf, a mellúszásban olimpiai bajnok Adam Peaty és a gyorsúszás kiválósága, a szintén olimpiai bajnok Cate Campbell is medencébe száll majd, valamint rajtuk kívül még több olimpiai-, és világbajnok úszó az ISL-sorozat első budapesti versenyén, október utolsó hétvégéjén a Duna Arénában.

A versenysorozat nagyköveteként a budapesti futam előtt egy hónappal Hosszú Katinka bejelentette a jegyértékesítés megkezdését.

„A budapesti forduló szervezése a célegyenesben van, a belépők értékesítése a jegymester.hu felületén keresztül megkezdődik” – mondta az Iron csapat tulajdonosa.

A háromszoros olimpiai bajnoknő arról is beszélt, hogy egy rendkívül megterhelő menetelés előtt áll ő maga, és a világ élvonalába tartozó összes úszó. A profik október elejétől karácsonyig minden hétvégén versenyeznek majd, méghozzá a világ különböző pontjain. Az ISL-versenysorozat elindításával hatalmas forradalom kezdődik a profi úszásban, hiszen a versenynaptár a következő hetekben hasonló lesz, mint a teniszben.

„Biztos vagyok benne, hogy az egyre több pénzdíjas versenynek köszönhetően feljebb emelkedik a sportág és a benne résztvevő bajnokok piaci értéke is. Rendkívül izgalmas időszak előtt állunk, amit érdemes lesz figyelemmel kísérnie a szurkolóknak. Kevés olyan rendezvény van, ahol egyszerre annyi világsztár sportoló küzd meg, mint az ISL budapesti állomásán” – tette hozzá Hosszú Katinka.

Az Iron menedzsere, Szekeres Dorina korábbi válogatott úszó arról beszélt, hogy saját csapatuk, illetve a B-csoportban ellenfél London Roar színeiben a legjobb magyar úszók is medencébe ugranak a budapesti ISL versenyen, amelynek megrendezését sportdiplomáciai sikernek tartja.

Hosszú Katinka és párja, Gelencsér Máté (Fotó: Koncz György)
Hosszú Katinka és párja, Gelencsér Máté (Fotó: Koncz György)

„Az, hogy egy ilyen komoly jövő előtt álló versenysorozat első szezonjában rajthoz állhat magyar székhelyű csapat, és hazai versenyt is rendezhetünk Budapesten hatalmas sportdiplomáciai siker Katinkának. A csapatunk tagja lesz az ISL-ben a jelen legmagasabban jegyzett magyar férfi úszója, Milák Kristóf, valamint Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Bohus Richárd, Kozma Dominik, Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám, Gyurta Gergő és Verrasztó Dávid is - mondta Szekeres Dorina. - Ha pedig hozzáteszem, hogy Budapesten, a London Roar színeiben rajtkőre áll Kapás Boglárka, vagy éppen Bernek Péter is, akkor látszik, hogy tényleg a legjobb magyar úszóknak szurkolhatunk egy hónap múlva a Duna Arénában. Ráadásul a különleges pontrendszer miatt az úszókat nemcsak a jól megszokott számaikban láthatja a közönség, hanem adott esetben olyan távokon, vagy úszásnemekben, esetleg váltókban is, amelyekben máskor soha. Az ISL egyik különlegessége, hogy verseny közben van lehetőség a taktikázásra, hiszen a nevezéseket a számok közti szünetekben kell leadni, itt jön igazán képbe a vezetőedző és az edzők szerepe.”

Az Iron vezetőedzője, Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád arról számolt be, hogy a csapat szakmai stábja egy nemzetközi hírű magyar edzővel bővül.

„Nagy Józsefet kértük fel a feladatra, hatalmas megtiszteltés, hogy velünk fog dolgozni. Ő utoljára Gyurta Danival dolgozott itthon, a világ legjobb mellúszó-edzői között tartja számon a szakma, és nagyon örülök neki, hogy az ISL-ben támaszkodhatunk a tapasztalataira. A csapatatot a budapesti ISL-verseny előtt vele csiszoljuk össze, ami rendkívül izgalmas munka lesz mindkettőnknek” – jelentette be Petrov Árpád.

Az esemény végén a szervezők bemutatták azt a kampányfilmet is, ami a következő egy hónapban népszerűsíti majd a budapesti versenyt:


„Nagy élmény volt együtt szerepelni a forgatáson a legjobb magyar úszókkal, aki ráadásul a csapatom tagjai lesznek az ISL-ben. A végeredménnyel is elégedett vagyok, örömmel fogom megosztani ezt a filmet a közösségi oldalakon”
– mondta a filmről Hosszú Katinka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik