Kenderesi Tamás 750 ezer forintos bírságot fizethetett (Fotó: Szabó Miklós)

 

 
Kenderesit szexuális zaklatás vádjával előállították, nem hagyhatja el Dél-Koreát
A MÚSZ közleményt adott ki Kenderesi ügyében
„Talán meggondolatlan mozdulatot tettem” – Kenderesi visszautasítja a vádakat
De mi történt?! Ez várhat Kenderesi Tamásra?

Vasárnap, még a New York Times virtuális hasábjain megjelent cikkre hivatkozva számoltunk be róla, egy dél-koreai szórakozóhelyen történtek miatt, szexuális zaklatás vádjával, rendőrt hívtak Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszóra, akit előbb őrizetbe vettek, majd néhány órával később ki is engedtek a helyi hatóságok – azzal, hogy a következő tíz napban nem hagyhatja el az országot.

Kenderesi még aznap, közleményben utasította vissza a vádakat, ugyanakkor elismerte, tehetett olyan meggondolatlan mozdulatot, amely félreértésre adott okot, ezért elnézést kér

Sós Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya a hét elején arról adott tájékoztatást, Kenderesi ügye megoldódni látszik, és már most csütörtökön hazatérhet. A Nemzeti Sport helyi forrásokra hivatkozva már ekkor jelezte, jó eséllyel pénzbírság és/vagy írásbeli figyelmeztetés lesz az ügyészség által kiszabott büntetés. 

A történtekről Dél-Koreában elsőként hírt adó Yonhap hírügynökség szerint hárommillió vont, mintegy 750 ezer forintot kellett kifizetnie a magyar sportolónak. Az ügyészség legalábbis ekkora bírság kiszabását kérte Kenderesire.

Idehaza viszont lehet még folytatása a történteknek: Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Borsnak elmondta, biztosan a fegyelmi bizottság elé állítja Kenderesit.