Úszás: kezdődik az ifjúsági országos bajnokság

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 17:06
A versenyzők a korosztályos Európa-bajnoki csapatba kerülésért is úsznak, a legjobbak pedig az 51 nap múlva kezdődő budapesti vizes világbajnokságra készülnek a 89. ifjúsági országos bajnokságon, amelyet Hódmezővásárhelyen rendeznek.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a vizes világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye. A sportvezető hozzátette, a rendezvény hosszú távon is fontos a sportágnak, hiszen az élmények, a példaképek hatására remélhetőleg sok gyermek választja majd az úszást.Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a vizes világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye. A sportvezető hozzátette, a rendezvény hosszú távon is fontos a sportágnak, hiszen az élmények, a példaképek hatására remélhetőleg sok gyermek választja majd az úszást.

„Vannak, akiknek a hódmezővásárhelyi ifjúsági viadal is fontos eleme a felkészülésnek” – közölte az elnök.

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere emlékeztetett rá, tavaly a város junior úszó Európa-bajnokságnak adott otthont, melyről a magyar és a külföldi versenyzők „jó szájízzel távoztak”.

Sós Csaba szövetségi kapitány kifejtette, az ifjúsági ob a legjobbaknak az edzés része, ők sorozatterhelést vállalnak. Az indulók között pedig vannak olyanok, akik a budapesti felnőtt világbajnokságon is részt vesznek majd.

A szakember hangsúlyozta, a magyar csapat tagjainak felkészülése jó úton halad, egyúttal közölte, szombaton este hirdeti ki az ifjúsági Eb-re utazó csapatot. Az országos bajnokság ebből a szempontból is fontos, mivel ezen a versenyen még be lehet kerülni a keretbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik