Úszás: Hosszú minden bizonnyal nem indul Antwerpenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.18. 13:56
null
Hosszút legutóbb Dániában , a rövid pályás Eb-n láthattuk úszni. (Fotó: AFP)
A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka részvételével is számoltak a belgiumi versenyszervezők a hétvégén megrendezendő Flanders Cup pénzdíjas viadalon, ám a jelek szerint a magyar klasszis nem vesz részt a versenyen, amelyen az elmúlt években visszatérő vendég volt és számos csúcsot is tart. Hosszú neve ugyanis nem szerepel az előzetes nevezési listán.

A szombaton kezdődő versenyre a nevezés még nem zárult le, tehát elméletileg Hosszú még jelezheti indulási szándékát, ám minden jel arra utal, hogy kihagyja a tornát.

Egyrészt a többek között Jakabos Zsuzsannát, Szilágyi Liliánát és Verrasztó Dávidot is felvonultató magyar küldöttség már a helyszínen tartózkodik. Másrészt, Hosszú a többieknél később kezdte el a tréningeket, és az Index szerint Sós Csaba szövetségi kapitány úgy véli, az elmúlt évek folyamatos megfeszített munkája után regenerációra van szüksége az úszónőnek.

A Flanders Cup szervezői 2017 utolsó napján még Twitter-posztban kiáltották világgá Hosszú Katinka részvételét, aki azonban jelenleg itthon készül.

Hosszú eredeti versenyprogramja szerint a most hétvégi belga verseny után a jövő héten Luxemburgban is rajtkőre állna.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik