Úszás: Hosszú Katinka újabb versenyt hagy ki

Vágólapra másolva!
2018.01.24. 09:43
null
Hosszú Katinka Luxemburgban sem áll rajtkőre (Fotó: Földi Imre)
Az antwerpeni pénzdíjas verseny után a luxemburgi Euro Meet viadalon sem vesz részt háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka.

 

 

Mint ismert, Hosszú Katinka kihagyta a belgiumi Flanders Cupot, s biztossá vált, hogy nem lesz ott a most hétvégi, luxemburgi Euro Meet versenyen sem.

„A formám nem az igazi, s én nem állok úgy rajthoz, hogy nem érzem tökéletes állapotban magam. Nem tudok félvállról venni egyetlen egy versenyt sem – tolmácsolta a Borsnak Hosszú Katinka szavait az úszó sajtófőnöke, Kiss Kinga. – A formába hozás időszakában a sérülés kockázata is jelentős, nem szeretnék hosszabb kihagyást emiatt.”

Úgy tudni, a bajai úszóklasszis a megszokottnál később állt edzésbe, ráadásul magánéleti okok miatt nem férjével, Shane Tusuppal készül. Hosszú Katinka felkészülését edzőpartnere, Dudás Dániel segíti. A glasgow-i Európa-bajnokság augusztusban kezdődik, Hosszú Katinkának hamarosan el kell döntenie, kivel készül fel a viadalra.

„Nem tudom megmondani, meddig tart ez az átmeneti időszak, ahogy azt sem, mikor készül újra együtt a sikeres páros” – tette hozzá a sajtófőnök.

Hosszú Katinka hétfő késő este úgy döntött, terveivel ellentétben mégsem indul el Luxemburgban, a visszalépés mögött viszont nagyon egyszerű tény húzódik meg: a magyar klasszis három hetet kihagyott, így az, hogy legközelebb mikor lép rajtkőre, egyértelműen a formáján múlik.

Mert arról szó sincs, hogy Hosszú abbahagyná az úszást, sőt, továbbra is élvezi az edzéseket, és egyelőre az tűnik biztosnak, hogy a február 10–11-i hétvégén Kecskeméten az Univer24 – az úszás ünnepe elnevezésű viadalon ott lesz, hiszen a verseny névadójával a tokiói olimpiáig meghosszabbította szponzori szerződését.

Minden más bizonytalan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik