Hosszú Katinka A csodálatos tenger című könyv nagykövete lett (Fotó: Tumbász Hédi)

Kiváló úszónk sok-sok gyerekkori csíkos és pöttyös könyv elolvasása után most olyan kiadvány mellé állt, amelyet nagyon fontos közösségépítő lehetőségnek is tart a kamaszok körében. A Highlights of Hungary közönségdíját is elnyerő Poket-könyvek legújabb kiadványa, a finn Kira Poutanen által írt A csodálatos tenger című könyv nagykövete lett, amely 21. századi lányregény, egy 15 éves lány, Júlia útkereséséről szól.

Vecsei H. Miklós, aki sok fiatal számára a Vígszínházban játszott Pál utcai fiúk Nemecsek Ernőjeként lett ismert és aki az ötlet gazdája a Poket-sorozatnak, a könyvbemutató-esemény sajtótájékoztatóján elmondta: az olvasás, ahogyan az úszás is, elsőre magányos tevékenységnek tűnik, ám az élmény megélése és elbeszélése igazi közösséget épít.

Ezt teszi Hosszú Katinka is a sikerei által, arra biztatja a fiatalokat, hogy legyenek összetett személyiségek, sportoljanak, olvassanak, legyenek nyitottak a világra.

„Én általában önéletrajzokat olvasok és az üzleti élettel kapcsolatos szakkönyveket, amire szükségem van a vállalkozásom építésében, de megfogadtam, hogy ettől az évtől kezdve a szépirodalom is bekerül az olvasmányaim közé” – árulta el Hosszú, aki bízik benne, hogy egyre többen járnak majd a Poket-hálózat automatáiból megvásárolt könyvekkel a kezükben.