Úszás: Hosszú Katinka olvasásra biztatja a kamaszokat

Vágólapra másolva!
2019.02.28. 12:49
null
Hosszú Katinka A csodálatos tenger című könyv nagykövete lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Hogy milyen egy 15 esztendős lánynak megélni a kamaszkor küzdelmes időszakát, elfogadni, megélni saját magát, a fejlődését, változásait? Jól tudja ezt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is, akinek annak idején „nehezítő tényező” volt, hogy ezt az időszakot gyakorlatilag „lecsupaszítva”, fürdőruhában kellett megélnie.

Kiváló úszónk sok-sok gyerekkori csíkos és pöttyös könyv elolvasása után most olyan kiadvány mellé állt, amelyet nagyon fontos közösségépítő lehetőségnek is tart a kamaszok körében. A Highlights of Hungary közönségdíját is elnyerő Poket-könyvek legújabb kiadványa, a finn Kira Poutanen által írt A csodálatos tenger című könyv nagykövete lett, amely 21. századi lányregény, egy 15 éves lány, Júlia útkereséséről szól.

Vecsei H. Miklós, aki sok fiatal számára a Vígszínházban játszott Pál utcai fiúk Nemecsek Ernőjeként lett ismert és aki az ötlet gazdája a Poket-sorozatnak, a könyvbemutató-esemény sajtótájékoztatóján elmondta: az olvasás, ahogyan az úszás is, elsőre magányos tevékenységnek tűnik, ám az élmény megélése és elbeszélése igazi közösséget épít.

Ezt teszi Hosszú Katinka is a sikerei által, arra biztatja a fiatalokat, hogy legyenek összetett személyiségek, sportoljanak, olvassanak, legyenek nyitottak a világra.

„Én általában önéletrajzokat olvasok és az üzleti élettel kapcsolatos szakkönyveket, amire szükségem van a vállalkozásom építésében, de megfogadtam, hogy ettől az évtől kezdve a szépirodalom is bekerül az olvasmányaim közé” – árulta el Hosszú, aki bízik benne, hogy egyre többen járnak majd a Poket-hálózat automatáiból megvásárolt könyvekkel a kezükben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik