Úszás: Hosszú Katinka elárulta, mikor és hol tér vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 14:53
null
Hosszú Katinka júniusban ismét versenyez (Fotó: AFP)
Hosszú Katinka hétfőn elárulta, hol és mikor versenyez újra. A háromszoros olimpiai bajnok 2018-ban még nem indult egyetlen viadalon sem.

„Eldöntöttem, hogy idén először a Mare Nostrumon versenyzem júniusban – árulta el Hosszú Katinka személyes szponzora, a Huawei honlapjának adott interjújában. – Bár nem örülök neki, hogy ilyen nagy a sajtóérdeklődés, hogy mindenki kíváncsian fogja majd figyelni az első versenyemet, mert felesleges nyomás alá helyez, de hozzászokhattam már a teherhez. Ha minden a tervek szerint alakul, jöhet az Európa-bajnokság, a budapesti világkupa, jövőre a világbajnokság és utána Tokió!”

A nemzetközi úszóverseny 2018-as szezonját három helyszínen rendezik meg, június 9–10-én a dél-franciaországi Canet-en-Roussillonban, 13-án és 14-én Barcelonában, 16-án és 17-én Monte-Carlóban.

Hosszú Katinka elmondta, azzal, hogy az idén eddig nem versenyzett, szinte új világ tárult ki előtte.

„Próbáltam szinten tartani magam, de valóban nem volt meg ugyanaz az edzésmennyiség, mint korábban. Igazából azzal lett hirtelen sok szabadidőm, hogy nem jártam versenyekre – mondta a háromszoros olimpiai bajnok. – Korábban szinte minden hétvégén utaztam, az állandó versenyzés sok utazással járt, fárasztó volt, most lényegesen több időm maradt például olvasni, többet mentem Bajára a szüleimhez, többet találkoztam a barátaimmal, csupa normális dolog, amire nekem a korábbi életmódom miatt nem mindig jutott időm, vagy lényegesen kevesebb, mint másnak.”

A kihagyás okairól is részletesen beszélt.

„Ez egy »reset« volt, újra lehetett gondolni dolgokat. Korábban is próbáltunk új dolgokat behozni, de ez most nagyon más. Amikor benne vagy egy mókuskerékben, egyik verseny után jön a másik, akkor nagyon nehéz leállni és újragondolni. Az úszók általában négy évre terveznek, egy olimpiai ciklusra, de nekem ez most kitolódott öt évre, mert a budapesti vb miatt nem akartunk belekezdeni valami újba, úgyhogy ez egy rendkívül hosszú és fáradságos időszak volt. Épp jókor jött ez a kis szusszanás. Habár sürget az idő, mert két évre van Tokió” – mondta Hosszú.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik