Úszás: Hosszú Katinka elárulta, mi tenné maradéktalanul boldoggá

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 09:54
null
Hosszú Katinkának volt oka mosolyogni a Duna Arénában – most azt is elárulta, mi tenné maradéktalanul boldoggá (Fotó: Tumbász Hédi)
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka az egyik interjúban elárulta, mi tenné maradéktalanul boldoggá. Az úszóklasszis beszélt továbbá többek között a tokiói felkészülésről és egy korábbi nyilatkozatát is kifejtette bővebben.

 

„Azt szeretném, hogy ha egyszer a hátam mögött hagyom az úszósportot, úgy emlékezzenek rám, mint egy olyan figurára, aki pozitív változásokat hozott – mondta a molcsapat.hu-nak Hosszú Katinka. Nem a címek, a rekordok vagy az újonnan létrehozott úszósorozat, vagy az úszók érdekében tett erőfeszítéseim a fontosak, hanem azok hatása az emberekre. Ha ezt elérem, maradéktalanul boldog leszek.”

A jövő nyári tokiói olimpiára való felkészüléssel kapcsolatban elárulta: nem úgy zajlik, ahogy azt sokan gondolják.

„Az emberek úgy vannak vele, hogy aki egyszer már megcsinálta, attól másodszor is elvárják, csakhogy a helyzet az, hogy ezt nem lehet ugyanúgy megcsinálni. Jobban kell! – folytatta Hosszú Katinka. – A riói felkészülés brutálisan nehéz volt, de a Tokiót felvezető négyéves időszak még annál is sokkal nehezebb. És azért kell jobban megcsinálni, mert ha nem csinálod jobban, akkor utolér a mezőny. Rio óta én vagyok a bajnok, mindenki engem akar letaszítani a trónról, ráadásul láthatták, hogyan, milyen módon értem el az eredményeimet, utánozni pedig bárki tud. Ha nem teszek meg mindent azért, hogy még jobb legyek, azzal a kudarcot kockáztatom”

Korábban az M4 Sport kamerái előtt úgy fogalmazott: Tokióban egy olimpiai aranyéremnek is nagyon örülne. Ezzel sokakat meglepett.

„Az a nyilatkozat nem egy hirtelen gondolatból jött, hanem tényleg így gondolom. Nem arról van szó, hogy védeni akarom magam a közvélemény nyomásától, de a többi olimpiai címvédőnk nevében is mondom, amikor leszögezem: az embereknek fogalmuk sincs, mennyi munka van egy ezüstéremben, vagy akár egy negyedik helyben is – tette hozzá a 30 éves úszó. – Itt, az uszodában körbenézel, és látsz száz olyan úszót, aki ölne nemhogy egy olimpiai éremért, de azért is, hogy döntőt úszhasson. Ezek után azt hallani, hogy csalódás lenne, ha csak egy aranyat nyernék… Nyilván úgy dolgozom, hogy mindent meg akarok nyerni, és tényleg mindent a felkészülésnek rendelek alá, de őszintén mondhatom, hogy egy aranynak is nagyon tudnék örülni. Aki pedig azt gondolja, hogy az kevés, az gondoljon bele, hányan áldozzák az életüket egy olimpiai éremért úgy, hogy végül nem járnak sikerrel.”

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik