Hosszú Katinka mindenben megállapodott exférjével (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A lap szerint a válásnak komoly tétje volt, hiszen kétmilliárd forinton kellett osztozkodniuk. A per a budapesti II. és III. kerületi bíróságon zajlott, ahol mindannyiszor csak Hosszú Katinka jelent meg, Tusup csupán az Egyesült Államokból figyelte az eseményeket.

„Shane két ügyvédet is fogadott: egy amerikai és egy magyar jogász közösen dolgozott azon, hogy ő jöjjön ki jól anyagilag a válásból” – idézte a lap az expár egyik meg nem nevezett közös ismerősét. Hozzátette, Tusup teljesen kiszállt a közös cégből (az Iron Corporation Kft.), Hosszú pedig busásan kifizette. „Mindkettejüknek az volt a céljuk, hogy békésen tudjanak elválni, és ez így is történt” – tette hozzá.

Onnantól kezdve, hogy a háromszoros olimpiai bajnok betölti a 35. életévét, élete végéig havi 1 167 500 forint életjáradékot kap majd a magyar államtól. A lap szerint  Hosszú beleegyezett abba, hogy exférje megkapja az összeg felét – havi 583 750 forintot –, noha az úszónő dönthetett volna úgy is, hogy mást nevez meg az edzőjeként.