Úszás: Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a Fővárosi Törvényszéken

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.11. 16:41
null
Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a Fővárosi Törvényszéken (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Tagadta bűnösségét Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fenyő-gyilkosság büntetőperének első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken kedden.

 

Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség ebben az eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. A vád szerint Portik Tamás meg is szervezte a gyilkosságot, ő bérelte fel Rohácot.

Gyárfás Tamást – a Magyar Úszószövetség korábbi elnökét – az ügyészség a Fenyő-gyilkosság ügyében előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja mint felbujtót. A keddi tárgyaláson elkezdődött Gyárfás Tamás meghallgatása, amely a tervek szerint három napig is eltarthat. Gyárfás Tamás kijelentette: nincs mit beismernie, de örül, hogy végre tisztázhatja magát.

Gyárfás azt mondta, a vádirat indokolatlanul nagy teret szentel a közte és Fenyő János között kialakult ellentétnek, amely egyébként már jóval a gyilkosság előtt rendeződött, így az állítólagos felbujtásnak nem lehetett semmi indítéka, célja.

Ahogy arról beszámoltunk, Szabó Tünde olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszót, sportért felelős államtitkárt, a Magyar Úszószövetség volt főtitkárát jelöli a magyar szövetség a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) vezetőségébe, ahol az idén lejár Gyárfás négyéves megbízatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik