Úszás: Ezt a meccset Shane nyerte – Hosszú Katinka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.06. 13:10
null
Hosszú Katinka több kényes témáról is beszélt (<strong>Fotó</strong>: Tumbász Hédi)
Hosszú Katinka terjedelmes interjút adott a 24.hu-nak; a beszélgetésben szó esett a háromszoros olimpiai bajnok úszó válásáról, az új edzőjével, Petrov Árpáddal folytatott közös munkáról, valamint arról a nemzetközi versenysorozatról, amelyben Hosszú Katinka saját csapattal indul.

 

„Maradjunk annyiban, ezt a meccset Shane nyerte” – válaszolta az interjúban Hosszú Katinka arra a kérdésre, miért a tengerentúlon zajlott válópere Shane Tusuppal.

A vagyonmegosztás arányairól az úszó nem beszélt, „örülök, hogy vége” – zárta le a témát, illetve hozzátette: „Legyen elég annyi, úgy mentem oda, hogy mindenképp megegyezek.” A három olimpiai aranyérme utáni edzői járadékot mindenesetre senki sem kapja meg, „ahogy van, elúszik”.

S hogy mi volt a baj Shane-nel?

„Nehéz erről beszélni, mert… Mert annyi mindent köszönhetek neki az esetleges negatívumok mellett. Szívem szerint az elmúlt évekből ezért arra emlékeznék, ami jó volt. Arra a sok-sok mindenre, amit tanultam tőle. Amit közösen elértünk. Az viszont biztos, hogy most jobban önmagamnak érzem magam.”

Arra a kérdésre, hogy felnézett-e Shane-re, visszakérdezett („Mint férfire, mint férjre vagy mint edzőre?”), majd a riporteri reakcióra („előbbi kettő”) a következőt válaszolta: „Olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait.”

Felvetődik a kérdés: miben tudja elősegíteni az új edző, Petrov Árpád a további sikereket?

„Rá kellett jöjjek, nekem az a metodika működött, attól érzem magam erősebbnek, amit Shane-nel szinte tökéletesre csiszoltunk. Árpi viszont ehhez is hozzá tudja adni a szemét. Mást lát, mást vesz észre, mást mond, mást kérdez. Gondolok akár technikai dolgokra a vízben. Shane például sosem kérdezte meg edzés közben tőlem azt, hogy vagyok, hogy érzem magam. Árpi eleinte azt is tudni akarta, nem megerőltető-e a munka. „Hát, ha nem lenne megerőltető, akkor nem lenne értelme” – mondtam, de rá kellett jönnöm, hogy nála ez mást jelent. Figyel arra, mikor lépem át szerinte azt a határt, ami már nem egészséges” – fogalmazott Hosszú Katinka.

Kérdésre válaszolva Hosszú támpontot adott új klubjának, az Iron Swimnek a Duna Aréna használatáért fizetett havi bérleti díjához – „Kétmillió alatt vagy felett?” „Felette” –, beszélt a női emancipációról („Százszázalékosan bele tudnék állni a nők egyenjogúságáért folytatott harcba. Lehet, bele is fogok.”), illetve arról is, hogy hatalmas lehetőséget lát az új profi úszóligában (ISL), amelynek egyik nagykövete lesz, és amelynek versenysorozatában saját csapatot indít.

„A cél jövőre, az olimpiát követően egy ősztől tavaszig tartó versenysorozat elindítása a mostaninál is több csapattal, amely folyamatos médiajelenlétet biztosít az úszóknak az egész világon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik