Eric, az Angolna a vert mezőnyben ért célba, de ahogy az NSO Tv-nek is mondta, nagyon élvezte a versenyzést Budapesten. A város is nagyon tetszik neki, és az emberek is kedvesek. A magyar szurkolók máig emlékeznek az egyenlítői-guineai úszó sydneyi 100 méteres gyorsúszására, így a bemutatásakor természetesen nagy tapsot is kapott. A mostani versenytársak emlékezetében is élénken él a produkciója.

„Fantasztikus pillanata volt az úszóversenynek, különösen Knézy Jenő közvetítésének köszönhetően – mondta az elsőként célba érő Baji Balázs. – Külön élményt jelentett vele úszni. Kíváncsi voltam, hogy mennyire került barátságba a vízzel azóta, úgy néz ki, hogy nem teljesen, így sikerült megelőznöm.”

Torghelle Sándor így emlékszik Eric Moussambani „magányos küzdelmére”. 

Miután felkapta a sajtó, nagyobb sztár lett, akkor nagyon sokszor megnéztük a csapattársaimmal azt a bizonyos egyedül úszását. Nagyon örülök neki, hogy egy medencében lehettem vele.”

Videónkból az is kiderül, hogyan készültek élsportolóink a megméretésre, Liu Shaolin Sándor milyen gondokkal küzdött a vízbe ugrás után, illetve mi történt az MTK labdarúgójának úszószemüvegével. 

Eric, az Angolna „legendás” úszása: