Úszás: stábtagként kíséri az Eb-re kedvese Hosszú Katinkát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.02. 10:38
null
Hosszú Katinka nem lesz egyedül Glasgow-ban (Fotó: Balogh László)
Hétfőn kora reggel kis késéssel elindult Glasgow-ba, a rövid pályás úszó Európa-bajnokságra a magyar válogatott, amelynek vezéregyénisége ezúttal is a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki mellett ezúttal kedvese, Gelencsér Máté lesz ott edzői akkreditációval – írja az SzPress Hírszolgálat. Később Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke tisztázta, milyen akkreditációval utazik Hosszú Katinka kedvese.

 

Közel 500 nap után ez az első olyan világverseny, ahová nem a Svájcból hazahívott Petrov Árpád kíséri el a világhírű úszót, miután Hosszú Katinka a múlt héten közleményben köszönt el a 37 éves edzőtől. Háromszoros olimpiai bajnokunk Glasgow-ban egyéni indulóként most „csak” négy számot vállal be, a 100, a 200 és a 400 vegyest, valamint a 200 pillangót.

Az SzPress Hírszolgálat az indulás előtti napon értesült arról, hogy „profi” edző ugyan nem áll majd mellette, mégis lesz támasza és segítője. Gelencsér Máté, a kedvese edzői akkreditációt vehet át a házigazdáktól, így Hosszú Katinka biztosan nem fogja egyedül érezni magát.

FRISSÍTÉS (14.00)

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Nemzeti Sport megkeresésére elárulta: Gelencsér Máté nem edzői akkreditációval utazik Skóciába.

„Valóban pontosításra szorul a hír, hiszen Gelencsér Máté »team official« akkreditációval lesz jelen az eseményen, vagyis mint a csapat tagja, kísérője. Úgy vélem, hogy Hosszú Katinkának, mint a magyar úszósport háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnokának jogában áll eldöntenie, ki legyen ott vele a kontinensviadalon” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik