A szeptember 24-én megválasztott új elnök, Wladár Sándor hivatalba lépését követően levélben kereste meg elődjét, hogy az átadás-átvétel időpontjáról megállapodjanak. Bienerth Gusztáv e-mailben válaszolt, és jelezte, hogy október 11-éig külföldön tartózkodik, ezután áll az új vezérkar rendelkezésére. A mai napon ugyanakkor újabb levelet küldött, amelyben közli, hogy további két hétig külföldön tartózkodik.

„Bár napi tíz-tizenkét órát dolgozunk munkatársaimmal, és lassan véglegessé válik a csapatunk, de a hatékonyságot jelentősen visszafogja az átadás-átvétel folyamatos késleltetése – jelentette ki Wladár Sándor.Jelen helyzetben gondot jelent, hogy a szövetség új vezetősége nincs tisztában azzal, milyen általunk nem ismert szerződések vannak Bienerth Gusztáv birtokában, aminek jogi és anyagi következményeivel a MÚSZ-nak esetleg számolnia kell a közeljövőben. A volt elnök blokkolja az adminisztráció munkáját – sajnos azt kell mondanom, ez így méltatlan a magyar úszósporthoz, de remélem, hamarosan minden a helyére kerül.”

A MÚSZ elnöksége egyébként egyhangú szavazással visszahívta a MOB tagságából Bienerth Gusztávot, így az olimpiai bizottság szombati közgyűlésén már nem képviselheti a magyar úszósportot.