Úszás: Cseh Lászlóval az élen bemutatta új igazolásait a BVSC

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 18:28
null
Cseh László és Németh Nándor a BVSC-uszoda előtt (Fotók: Tumbász Hédi)
Bemutatta az Egertől érkezett új igazolásait a BVSC-Zugló úszószakosztálya: az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Cseh László, valamint Németh Nándor és Burián Katalin, továbbá edzőjük, Plagányi Zsolt január 1-jétől csatlakozott az egyesülethez.

A 33 éves Cseh László a keddi sajtótájékoztatón az MTI-nek elmondta, hogy 2020. december 31-ig szóló szerződést írtak alá, számára az elsődleges cél a tokiói olimpiai szereplés.

„Annak idején a fél életemet itt töltöttem, egész napos gyerekversenyek sorát úsztam. A tavalyi az elmúlt időszak talán legrosszabb éve volt számomra, de sokat tanultunk belőle, sok minden a felszínre került” – fogalmazott Cseh László.

Hozzátette: az idei fő verseny a kvangdzsui világbajnokság lesz, azonban az egyik legnehezebb feladatának azt tartja, hogy a márciusi országos bajnokságon 200 méter pillangón az első két hely valamelyikén végezzen. Megjegyezte, hogy ebben a tekintetben az időeredmények alapján „nem áll túl jól”.

Az ob-ról szólva kijelentette, szerinte 1:54 percen belüli eredményre lesz szükség a vb-csapattagsághoz, ehhez hasonló időt pedig márciusban legutóbb 2016-ban úszott.

A 23 esztendős Burián Katalin kiemelte, hogy ez már a negyedik klubváltása, a korábbiak nem mentek zökkenőmentesen, most azonban nyugodt körülmények között készülhet, és ez – szerinte – sokat lendíthet a pályafutásán.

A mindössze 19 éves Németh Nándor arról beszélt, hogy a BVSC-ben végre 50 méteres medencében készülhetnek, ami ugyancsak nagy segítség.

Szatmáry Kristóf, Németh Nándor, Burián Katalin, Cseh László és Plagányi Zsolt a sajtótájékoztatón
Szatmáry Kristóf, Németh Nándor, Burián Katalin, Cseh László és Plagányi Zsolt a sajtótájékoztatón

Plagányi Zsolt megjegyezte, hogy emberileg és szakmailag is örültek ennek a lehetőségnek, ugyanis a BVSC-s úszókkal és szakemberekkel korábban is remek kapcsolatot ápoltak.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke azt mondta, hisznek abban, hogy a siker kulcsa a versenyzőkre való odafigyelésben rejlik, ezért a klub a professzionális körülmények megteremtése mellett stabil hátteret is igyekszik biztosítani az élsportolóinak, és minden olyan terhet levesz a vállukról, amely elvonhatja a figyelmüket a felkészülésről. Hangsúlyozta: az olyan klasszisok, mint Cseh László, inspirálóan hatnak majd a velük együtt edző fiatal tehetségekre.

A BVSC-nek eddig is erős volt az úszócsapata, Zuglóban készül ugyanis Kozma Dominik, Bernek Péter, Papp Márk és Bohus Richárd is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik