Úszás: Cseh László Eb-csúcsra hajt Koppenhágában

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 10:24
Legjobb eredményeit közelítené vagy döntené meg Cseh László a jövő héten Koppenhágában rendezendő rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka kilenc egyéni számban indul.

A 32 éves versenyző pénteken az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elhangzott interjúban elmondta, minden világversenyen a lehető legjobb teljesítményt szeretné nyújtani, így a dániaira is maximális erőbedobással készül.

„Nem vagyok még tökéletes állapotában, de a nyári világbajnokság előtti állapotomhoz képest sokkal jobb helyzetből indulok, és azért oda is sikerült egész jól összekapnom magam” – mondta Cseh, aki a Duna Arénában nagymedencében hazai közönség előtt 200 méter pillangón ezüstérmet szerzett.

A 19-szeres rövid pályás Európa-bajnok 50, 100 és 200 méter pillangón áll rajtkőre Koppenhágában: mint azt jelezte, a legrövidebb számban nincsenek nagy elvárásai, ugyanakkor bízik benne, hogy lesz majd látszata annak, miszerint javított a rajtján. Hozzátette, 100 és 200-on is szeretné megvédeni címét, utóbbi távon a két évvel ezelőtt, Netanjában felállított Európa-csúcsát is megjavítaná.

Kiemelte ugyanakkor, 200-on több honfitársával kell megküzdenie, s először a két legjobb magyar közé kell bekerülnie, ami nem lesz egyszerű feladat.

Hosszú Katinka kilenc egyéni számban indul.

A végleges nevezési lista alapján a háromszoros olimpiai bajnok címvédőként ugrik majd vízbe 100, 200, és 400 méter vegyesen, valamint 100, 200 és 50 méter háton, míg 100 és 200 méter pillangón regnáló világbajnokként áll rajtkőre, e mellett 400 méter gyorson méretteti meg magát.

Az Európa-bajnokság jövő szerdától vasárnapig tart.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik