Úszás: a második erősítőterem is elkészült a Duna Arénában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.13. 14:07
null
Kapás Boglárkáék már be is üzemelték az objektumot (Fotó: Földi Imre)
Az év elején tett ígéretnek megfelelően február második hetére elkészült a Duna Aréna második számú erősítőterme, így a magyar úszóválogatott itt edző tagjai immár teljesen a saját időbeosztásuk szerint használhatják a létesítményt.

„Örömmel tölt el, hogy olimpikonjaink teljesen zavartalanul készülhetnek a világ jelenlegi legjobb úszólétesítményeként emlegetett Duna Arénában, amely most egy kicsit még tovább fejlődött – mondta a terem megnyitása alkalmával Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. – Mivel nem volt mindenkinek megfelelő eszköztár, illetve elősegítendő azt, hogy mindenki a saját időbeosztása szerint készülhessen, létrehoztunk egy második tornatermet is a Nemzeti Sportközpontok közreműködésével. Ez kiemelten fontos, hiszen megfelelő szárazföldi edzés nélkül ma már nem lehet eredményt elérni a medencében. Ráadásul az én időmhöz képest fényévnyi a különbség a szárazedzés-módszerek és a versenyzők által használt eszközök között, itt is hódít az innováció, szinte mindent a sportolók egyéniségéhez és igényeihez szabnak. Azon voltunk, hogy ennek a teremnek a felszerelése méltó legyen a kor és a sportág sajátosságaihoz, és ha további újításra, eszközökre vagy gépekre lenne szükség, természetesen azokat is beszerezzük.”

„Megkaptuk azt, amire szükségünk volt” – mondta az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Kapás Boglárka. „Tizenöt évig edzettem a Komjádiban, ez a tornaterem ahhoz képest szuper, minden ami kell, itt van! – tette hozzá a világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Verrasztó Dávid, míg a 2018-ban a legjobb magyar férfiúszónak választott, Eb-aranyérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf megjegyezte: – Szeretnénk tartani a szintet a hozzánk hasonló, vagy nálunk erősebb versenyzőkkel, márpedig ez a világszínvonal. Ehhez pedig alap, hogy egy ilyen jól felszerelt tornateremben készülhessünk.”

(Fotó: Földi Imre)
(Fotó: Földi Imre)

A közelmúltban az a hír járta, hogy konfliktus alakult ki Hosszú Katinka és a többi úszó között az akkor még egyetlen erősítőterem időbeosztását illetően. A háromszoros olimpiai bajnok úszó utóbb a következőket mondta erről a Nemzeti Sportnak adott interjújában:

„Nincs konfliktus az úszótársaim és köztem. Néhány héttel ezelőtt volt egy egyeztetés a klubok, a Magyar Úszószövetség és a Nemzeti Sportközpontok között, ahol mindent megbeszéltünk: én valóban kértem, hogy reggel hattól nyolcig-fél kilencig szeretném használni a tornatermet, a szövetség ígérte, hogy megoldja ezt a helyzetet. Ez nem történt meg. A történet viszont jobban eladható a nevemmel – fogalmazott Hosszú Katinka. – Tiszta a lelkiismeretem, beszéltem a napokban Verrasztó Dáviddal, sőt, Virth Balázs edzővel is, köztünk tényleg nincs probléma, csak éppen mégis rajtam csattan az ostor.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik