Úszás: a leukémiával kezelt japán újra medencében edzhet

Vágólapra másolva!
2020.03.27. 10:53
null
Ikee Rikako újratervezi tokiói részvételét is (Fotó: AFP)
A leukémiával kezelt japán úszó, Ikee Rikako több mint egy év után újra medencébe ugorhatott. A tokiói olimpia elhalasztása miatt még a játékokon való részvételre is lehet esélye.

A 19 éves versenyző az insidethegames.biz oldal híre szerint 406 nap után kapta meg az engedélyt orvosaitól arra, hogy visszatérjen a vízbe.

A hatszoros Ázsia-bajnok decemberben hagyta el a kórházat, akkor még úgy nyilatkozott, hogy a 2024-es párizsi olimpiát célozza meg. Ám miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztja a tokiói játékokat, „újragondolja terveit".

Ikee Rikako tavaly februárban, a háromhetes ausztráliai edzőtáborozás során rosszul érezte magát, ezért korábban hazautazott, hogy kivizsgálják, ekkor derült ki a betegsége. Ikee a 2018-as Ázsia Játékokon rekordot jelentő hat aranyérmet nyert. Győzött női 50 méter pillangón, 100 méter gyorson és pillangón, majd 50 méter gyorson, emellett első lett a 4x100-as gyors- és vegyesváltóval.

A japán úszó számos nemzeti csúcsot tart, eredményei alapján – még betegsége előtt – a hazaiak több érmet reméltek tőle a tokiói olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik