Úszás: a leukémiával kezelt Ikee Rikako elhagyta a kórházat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 13:01
A leukémiával kezelt japán úszó, Ikee Rikako kedden elhagyhatta a kórházat, és már a visszatérését tervezi.

„Végre kijöttem a kórházból. Kemény és hosszú napok voltak, de most visszatérhetek az életembe” – írta a 19 éves japán úszó, aki leszögezte: legfőbb célja, hogy a 2024-es, párizsi olimpián érmet nyerjen. Egyelőre még az orvosok engedélyére vár, hogy elkezdhessen vízben edzeni, de szárazföldi tréningeket már egy ideje végez.„Végre kijöttem a kórházból. Kemény és hosszú napok voltak, de most visszatérhetek az életembe” – írta a 19 éves japán úszó, aki leszögezte: legfőbb célja, hogy a 2024-es, párizsi olimpián érmet nyerjen. Egyelőre még az orvosok engedélyére vár, hogy elkezdhessen vízben edzeni, de szárazföldi tréningeket már egy ideje végez.

Ikee Rikako februárban, a háromhetes ausztráliai edzőtáborozás során rosszul érezte magát, ezért korábban hazautazott, hogy kivizsgálják, ekkor derült ki a betegsége.

Ikee tavaly az Ázsia Játékokon rekordot jelentő hat aranyérmet nyert: győzött női 50 méter pillangón, 100 méter gyorson és pillangón, majd 50 méter gyorson, emellett első lett a 4x100-as gyors- és vegyes váltóval.

A japán úszó számos nemzeti csúcsot tart, eredményei alapján pedig a hazaiak több érmet reméltek tőle a jövő évi, tokiói olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik