Úszás: a KEP-ben egyelőre Tusup szerepel Hosszú edzőjeként

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 18:36
Biztosan ott lesznek az augusztusi, glasgow-i úszó Európa-bajnokságon azok a magyar versenyzők, akik a tavalyi budapesti vizes világbajnokságon döntőbe jutottak.

A hazai szövetség (MÚSZ) közleménye szerint az elnökség által elfogadott döntés értelmében a junior vb egyéni érmesei, valamint a junior Európa-bajnokság egyéni aranyérmesei védettséget élveznek. Rajtuk kívül minden számban a két legjobb, a szövetségi kapitány által meghatározott szintidőt teljesítő úszó lesz kerettag: Sós Csaba a tavalyi vb nyolcadik helyezettjeinek idejét szabta a csapattagság feltételéül.

Nyílt vízi úszásban a kommüniké szerint hasonló védettséget élveznek azok, akik bármelyik távon az első hatban voltak a balatonfüredi vb-n, így Olasz Anna, Rasovszky Kristóf és Gyurta Gergely biztosan ott lesz Glasgow-ban. Ezen túlmenően válogatóversenyeken lehet kivívni a részvételt, amelyhez az európai szövetség kiírása értelmében mindenkinek kötelező legalább egy Európa Kupa-viadalon indulnia. Az első válogató a mieinknek a szezonnyitó izraeli verseny lesz, majd a medencés hosszútávúszó bajnokság következik, végül a június 16-i, balatonfüredi világkupa-viadal zárja a hazai kvalifikációt.

Az elnökség jóváhagyta az edzőbizottság által összeállított javadalmazási listákat, így a versenyzőknek folyósítandó Gerevich-ösztöndíjak összegét, valamint a Kiemelt Edzői Programban (KEP) szereplő mesterek, illetve a Gerevich-ösztöndíjban részesülő szakemberek illetményeiről szóló előterjesztést. A KEP-ben egyelőre Shane Tusup szerepel Hosszú Katinka edzőjeként, miután ezzel ellentétes jelzés eddig nem érkezett sem a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, sem klubja, az Iron Aquatics részéről – áll a közleményben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik