Úszás: a főváros áldását adta, új néven folytatja Hosszú klubja

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 14:12
null
Hosszú Katinka úszóklubja Iron Swim Budapest néven folytatja (Fotó: Török Attila)
Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Hosszú Katinka klubja ezentúl Iron Swim Budapest néven folytatja működését.

 

„Hosszú Katinka és edzője, Petrov Árpád megkeresték Tarlós István főpolgármestert annak kapcsán, hogy szeretnék, ha klubjuk nevében ott lehetne Budapest is – mondta el Szalay-Bobrovniczky Alexandra. – Nem volt kérdés, hogy melléjük állunk, hiszen Katinka eredményei magukért beszélnek. Igazi példakép, aki a Magyarországnak szerzett sikerek mellett áldozatos munkával tesz azért is, hogy a budapesti gyerekek az úszóiskolájában megtanuljanak úszni.”

A főpolgármester-helyettes beszédében kiemelte a tömeg- és szabadidősport jelentőségét – nem véletlenül, hiszen 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, a rendezvénysorozat pedig azt a célt is hivatott szolgálni, hogy az esztendő végére minél több budapesti lakos életének részévé váljon a mozgás, a sportos életmód.

„Sokszor elmondtam már, hogy mennyi mindent kaptam az úszástól: élményeket, lehetőségeket, barátokat. Tulajdonképpen ugyanerre épül az Iron Swim is, hiszen fontos célom, hogy a gyerekek átélhessék ugyanazt, amiket én is korábban – nyilatkozta Hosszú Katinka. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy mostantól a klubom Iron Swim Budapest néven folytatja a működését, mert bár csak 2012 óta élek itt, megszerettem a várost. Úgy érzem, olimpiai bajnokként kötelességem is átadni mindazt a tudást, amelyet megszereztem az évek során.”

Hosszú Katinka péntektől vasárnapig Marseille-ben lép majd rajtkőre – a Golden Tours-sorozat állomásán a háromszoros olimpiai bajnok úszónő először verseny az Iron Swim Budapest sportolójaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik