Hosszú Katinka úszóklubja Iron Swim Budapest néven folytatja (Fotó: Török Attila)

 

„Hosszú Katinka és edzője, Petrov Árpád megkeresték Tarlós István főpolgármestert annak kapcsán, hogy szeretnék, ha klubjuk nevében ott lehetne Budapest is – mondta el Szalay-Bobrovniczky Alexandra. – Nem volt kérdés, hogy melléjük állunk, hiszen Katinka eredményei magukért beszélnek. Igazi példakép, aki a Magyarországnak szerzett sikerek mellett áldozatos munkával tesz azért is, hogy a budapesti gyerekek az úszóiskolájában megtanuljanak úszni.”

A főpolgármester-helyettes beszédében kiemelte a tömeg- és szabadidősport jelentőségét – nem véletlenül, hiszen 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, a rendezvénysorozat pedig azt a célt is hivatott szolgálni, hogy az esztendő végére minél több budapesti lakos életének részévé váljon a mozgás, a sportos életmód.

„Sokszor elmondtam már, hogy mennyi mindent kaptam az úszástól: élményeket, lehetőségeket, barátokat. Tulajdonképpen ugyanerre épül az Iron Swim is, hiszen fontos célom, hogy a gyerekek átélhessék ugyanazt, amiket én is korábban – nyilatkozta Hosszú Katinka. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy mostantól a klubom Iron Swim Budapest néven folytatja a működését, mert bár csak 2012 óta élek itt, megszerettem a várost. Úgy érzem, olimpiai bajnokként kötelességem is átadni mindazt a tudást, amelyet megszereztem az évek során.”

Hosszú Katinka péntektől vasárnapig Marseille-ben lép majd rajtkőre – a Golden Tours-sorozat állomásán a háromszoros olimpiai bajnok úszónő először verseny az Iron Swim Budapest sportolójaként.