Tokió 2020: Ez a kisebbik rossz, ami történhetett – Gyurta Dániel

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.03.24. 16:43
null
Gyurta Dániel megérti a NOB-ot, sajnálja az aktív sportolókat (Fotó: Tumbász Hédi)
Gyurta Dániel szerint a sportolóknak nagyon nehéz elfogadniuk, hogy elhalasztják a tokiói nyári olimpiát, ugyanakkor arra kéri őket, ne fogják fel tragédiaként a szervezők és a NOB bátor döntését.

 

„El sem tudom képzelni, mit érezhetnek most a sportolók, mit éreztem volna én, ha Athén, Peking, London vagy akár Rio előtt három hónappal kiderült volna, hogy nem lesz olimpia – mondta olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk. – Sajnálom, hogy megszületett ez a döntés, ugyanakkor azt gondolom, ez a kisebbik rossz, ami történhetett.”

„A kvalifikáció félbemaradása, az edzéslehetőségek hiánya, az, hogy az országok eltérő helyzetben vannak jelenleg, hogy nem megoldott a doppingvizsgálatok mintavételeinek akkreditált laboratóriumokba szállítása, nem teremt egységes feltételeket – minden minden tiszteletem a japán szervezőké és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságé, hogy meghozta ezt a döntést. A sportolóknak azt kívánom, hogy a döntés ne szegje a kedvüket: egy év hosszú idő, mégsem beláthatatlan távolságra került az olimpia, próbálják meg a felkészülésükben kamatoztatni ezt az időszakot, és próbáljanak meg az elhalasztott időpontban olyan formában lenni, mint lettek volna nyáron. Sok erőt kívánok mindenkinek!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik