Sportfejlesztés: úszó- és vízilabdaközpont épül Egerben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.18. 11:03
Habis László, Eger polgármestere a helyi sportfejlesztésekről tárgyalt Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, akitől egyúttal kérte az államtitkárság szakmai segítségét.

Az egri polgármesteri hivatal pénteki közleménye szerint a városvezető tájékoztatta az államtitkárt a városban eddig megvalósított sportfejlesztésekről, így szó esett például a Felsővárosi Sporttelepen elvégzett műfüves pályaépítéséről, amelyet a Magyar Labdarúgó-szövetséggel közös konstrukcióban valósított meg Eger önkormányzata. Habis László bemutatta a Kemény Ferenc Sportcsarnok felújításának első, a Magyar Kézilabda-szövetség közreműködésével megvalósított fejlesztését is, melyet a látvány-csapatsportágakhoz kötődő TAO-forrásból és önerőből finanszírozott az önkormányzat.

Az Eger és térségének országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos kezdeményezésére létrejött találkozón ugyancsak szó esett arról, hogy a megyeszékhely önerőből alakított ki egy asztaliteniszcsarnokot a belváros közelében.

Habis László a következő időszak beruházásait részletezve kiemelte, az önkormányzat előkészíti a Szentmarjay Tibor Városi Stadion tervezett megújítását, amelynek keretében nettó 250 millió forintból megépül egy korszerű rekortán atlétikai pálya, illetve a stadionvilágítást is kiépítik.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a kormány Modern városok programjában szereplő egri Nemzeti Úszó- és Vízilabdaközpont építéséről kormánydöntés született, ehhez kapcsolódóan a 2016-os évre az önkormányzat annak érdekében kapott támogatást, hogy elkészüljön a komplexum megvalósíthatósági tanulmánya, illetve az ún. előzetes régészeti dokumentáció. Eger azon dolgozik, hogy a Bárány uszodában elkezdődött fejlesztés második és harmadik üteméhez a már megítélt kormánytámogatás mellé TAO-forrást is bevonjon, és a szükséges önerőt rendelkezésre tudja bocsátani – mondta a polgármester, aki mindehhez kérte a sportállamtitkárság szakmai segítségét.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik